“Έσπασε” τελικά στην ανάκριση ο 29χρονος, που συνελήφθη για την απαγωγή των δύο ανήλικων που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Ο άντρας που τελεί υπό οκταήμερη κράτηση, φέρεται να παραδέχθηκε ότι κίνητρο της απαγωγής των ανηλίκων ήταν η εξασφάλιση χρημάτων.  

Οι ανήλικοι, μία 14χρονη και ένας 16χρονος κατήγγειλαν απαγωγή τους από άγνωστο τους άντρα στις 20 Απριλίου 2023, συνοδευόμενοι από τους κηδεμόνες τους. Όπως είπαν είχαν απαχθεί σε πάρκο στη Λευκωσία, από αλλοδαπό άντρα, ο οποίους τους κρατούσε παράνομα μεταξύ των ωρών πέντε το απόγευμα με οκτώ το βράδυ.

Ο δράστης,  πήρε τα κινητά τους τηλέφωνα και απαιτούσε όπως του δοθούν από τις οικογένειες τους 25 χιλιάδες ευρώ, η κάθε μία ξεχωριστά. Τελικά τους άφησε να φύγουν κρατώντας τα κινητά τους  λέγοντας τους πως εάν τα θέλουν, να συναντηθούν την επόμενη ημέρα και να του καταβάλουν ο κάθε ένας από 1000 ευρώ ώστε να τους τα επιστρέψει.

Οι ανήλικοι έδωσαν περιγραφή του δράστη, ο οποίος φέρεται από την αστυνομία να  αναγνωρίστηκε από αστυνομικό που βρισκόταν εκτός καθήκοντος και ο οποίος κάλεσε ενισχύσεις με αποτέλεσμα τη σύλληψη του.