Αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας αλλά παραδέχθηκε τις άλλες τέσσερις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 50χρονος αλλοδαπός, το όχημα του οποίου ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο της 28ης Νοεμβρίου 2019, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, όπου έχασε τη ζωή του ο 27χρονος Παναγιώτης Χριστοφόρου.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκαν και συγγενείς του άτυχου 27χρονου, ενώ έξω από το δικαστήριο συγκεντρώθηκαν αρκετοί συγγενείς και φίλοι του, φορώντας φανέλες με τη φωτογραφία του και κρατώντας πανό με το σύνθημα «Δικαίωση για τον Παναγιώτη».

Η υπόθεση είχε παραπεμφθεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου για τις 31 Μαρτίου, ωστόσο λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό αναβλήθηκε για σήμερα. Στον 50χρονο απαγγέλθηκαν οι πέντε κατηγορίες που αντιμετωπίζει και που αφορούν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, της οδήγησης που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή, της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και της παραβίασης φωτεινού σηματοδότη.

Ο 50χρονος παραδέχθηκε όλες τις κατηγορίες πλην αυτήν της ανθρωποκτονίας και το δικαστήριο όρισε τις ημερομηνίες 29 και 30 Ιουνίου καθώς και την 1η Ιουλίου για ακρόαση, γεγονότα και ποινή, ενώ ο ίδιος θα παραμείνει υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι το όχημα του άτυχου Χριστοφόρου κτυπήθηκε με σφοδρότητα στο πίσω μέρος από το SUV όχημα του 50χρονου, με αποτέλεσμα ο 27χρονος να εγκλωβιστεί στα συντρίμμια του αυτοκινήτου του και να βρει ακαριαίο θάνατο.

ΚΥΠΕ