Το διάταγμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου για παύση της λειτουργίας ασφαλιστικών εργοστασίων στο Δάλι παραβιάζεταια αφού ένα εργοστάσιο εξακολουθεί να δραστηριοποιείται, αναφέρει η Ομάδα Πρωτοβουλίας ΜητέρωνΕνορίας  «Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης» – Δάλι σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Γενικό Εισαγγελέα και τον Αρχηγό Αστυνομίας, την οποία δίνει στη δημοσιότητα.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων, αφού αναφέρεται ότι η Νομική Υπηρεσία εξασφάλισε Δικαστικό Διάταγμα από το Ανώτατο Δικαστήριο με το οποίο τα ασφαλτικά διατάχθηκαν να σταματήσουν τη λειτουργία τους, προστίθεται ότι το Διάταγμα παραβιάζεται καθώς το ένα εργοστάσιο εξακολουθεί να δραστηριοποιείται. 

«Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει ανεκτό για άλλη μια σχολική χρονιά να υποφέρουν τόσα παιδιά επειδή τα εργοστάσια λειτουργούν παρανόμως και κατά παράβαση Διατάγματος Ανώτατου Δικαστηρίου», σημειώνεται.

Προστίθεται ότι για την παρούσα παραβίαση έχει ενημερωθεί η Γενική Εισαγγελία και η Αστυνομία Κύπρου μέσω επιστολών που στάληκαν αλλά και μετά από καταγγελίες κατοίκων που έγιναν σε Αστυνομικό Σταθμό.

Τίθεται επίσης σειρά από ερωτήματα για τα οποία τα μέλη της Πρωτοβουλίας αναμένουν όπως διευκρινίζουν απαντήσεις και συμπληρώνουν ότι το που θα μετακινηθούν τα εργοστάσια δεν αποτελεί ζήτημα που πρέπει να απασχολεί τους κατοίκους της ενορίας.