Με την αλλαγή του τρόπου προσέγγισης των πολιτών «αυξήθηκε η ροή πληροφοριών με θετικά αποτελέσματα και ήδη σε ένα μήνα είχαμε πάνω από 6 ταυτοποιήσεις» αγνοουμένων, δήλωσε η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων Άννα Αριστοτέλους, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας, στην Αθήνα, κατά την Ημέρα Αγνοουμένων την Κυριακή 29 Οκτωβρίου.

Σημείωνοντας πως η τραγωδία των αγνοουμένων αποτελεί τη μεγαλύτερη χαίνουσα πληγή της τουρκικής εισβολής, η κ. Αριστοτέλους ενημέρωσε ότι νέος στόχος της Υπηρεσίας της οποίας προΐσταται είναι «η ενίσχυση των προσπαθειών μας με έναν πιο ενεργό ρόλο και η διαφοροποίηση της προσέγγισης του ζητήματος έχοντας ως επίκεντρό τον άνθρωπο και τις ανάγκες του».

«Για επίτευξη αυτού του νέου στόχου αποφασίστηκαν αλλαγές, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εξασφάλισης και διερεύνησης των όποιων πληροφοριών για την τύχη των αγνοουμένων μας, που αποτελεί για την Υπηρεσία μας ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας», εξήγησε.