Αεροπορικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο ακύρωσαν πάνω από 4.500 εμπορικές πτήσεις το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, καθώς το αυξανόμενο κύμα της παραλλαγής Ομικρον, δημιούργησε μεγαλύτερη αβεβαιότητα για τους ταξιδιώτες.

Αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο ακύρωσαν περισσότερες από 2.400 πτήσεις χθες, παραμονή Χριστουγέννων, σύμφωνα με την καταμέτρηση του ιστότοπου FlightAware.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο το ένα τέταρτο από αυτές είχαν προγραμματιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 1.779 πτήσεις ακυρώθηκαν σε όλο τον κόσμο την ημέρα των Χριστουγέννων, όπως και 402 ακόμα που είχαν προγραμματιστεί για αύριο, Κυριακή.

Η αεροπορική κίνηση εντός των ΗΠΑ καθώς και προς ή από τη χώρα αντιστοιχεί σε πάνω από το ένα τέταρτο όλων των πτήσεων που ακυρώθηκαν για το σαββατοκύριακο αυτό, σύμφωνα με τα στοιχεία της FlightAware.

Μεταξύ των πρώτων αμερικανικών εταιριών που ανακοίνωσαν κύμα ακυρώσεων για το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων ήταν η United Airlines και η Delta Air Lines, που μαζί ματαίωσαν μόνο χθες σχεδόν 280 πτήσεις, επικαλούμενες ελλείψεις προσωπικού εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων της COVID-19.

Σχεδόν 10.000 ακόμα πτήσεις παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις.