Πέραν των 2,300 τροχαίων παραβάσεων καταγγέλθηκαν από την περασμένη Δευτέρα, 08 Μαΐου, μέχρι και το πρωί σήμερα Κυριακή, 14 Μαΐου, μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις τροχονομικών ελέγχων της Αστυνομίας ανά το παγκύπριο.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, συνολικά 2,331 τροχαίες παραβάσεις διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων που έγιναν από μέλη της Αστυνομίας, με τις επιχειρήσεις ελέγχων να συνεχίζονται καθημερινά, με στόχο πάντα την πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων και την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.

Σημειώνεται ότι ιδιαίτερη έμφαση κατά τους τροχονομικούς ελέγχους δόθηκε στις παραβάσεις που συνιστούν βασικούς παράγοντες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.

Όπως αναφέρεται, για παραβάσεις του ορίου ταχύτητας καταγγέλθηκαν συνολικά 1,188 οδηγοί οχημάτων, για παραβάσεις οδήγησης χωρίς ελεύθερα χέρια και χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση καταγγέλθηκαν 115 οδηγοί, για παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας από οδηγούς και επιβάτες οχημάτων, καταγγέλθηκαν 99 πρόσωπα, ενώ για παραβάσεις παράλειψης χρήσης προστατευτικού κράνους από μοτοσικλετιστές, ποδηλατιστές και χειριστές συσκευών προσωπικής κινητικότητας – e-scooters, καταγγέλθηκαν 29 πρόσωπα.

Αναφέρεται ακόμη ότι θετικοί σε έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν συνολικά 92 οδηγοί οχημάτων.

Προστίθεται ότι αξίζουν αναφοράς οι 267 παραβάσεις σημάτων και φώτων τροχαίας που διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων, καθώς και οι συνολικά 57 παραβάσεις παράνομης στάθμευσης.

Αναφέρεται επίσης ότι έγιναν 38 καταγγελίες οδηγών που δεν καλύπτονταν από πιστοποιητικό ασφάλισης, όπως και οι 49 καταγγελίες οδηγών, για οδήγηση οχήματος για το οποίο δεν υπήρχε σε ισχύ πιστοποιητικό καταλληλότητας – ΜΟΤ, ενώ έγιναν και 209 καταγγελίες για οδήγηση οχήματος χωρίς άδεια κυκλοφορίας σε ισχύ.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, τα μέτρα οδικής ασφάλειας που λαμβάνονται από την Αστυνομία συνεχίζονται, με έμφαση στους καθημερινούς τροχονομικούς ελέγχους, αλλά και στη διαρκή ενημέρωση του κοινού, με στόχο την πρόληψη των οδικών συγκρούσεων, την καλλιέργεια οδικής συνείδησης και την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.