Η Αστυνομία στην Ολλανδία συνέλαβε πάνω από 150 ανθρώπους κατά τη διάρκεια της τρίτης νύχτας αναταραχών σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, με ομάδες διαδηλωτών κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό να ανάβουν φωτιές, να πετούν πέτρες και να λεηλατούν καταστήματα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η πρώτη απαγόρευση κυκλοφορίας στη χώρα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τέθηκε σε εφαρμογή μετά από προειδοποίηση από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM) για νέο κύμα μολύνσεων λόγω του «βρετανικού μεταλλαγμένου στελέχους» του ιού, παρά τη μείωση εδώ και εβδομάδες νέων περιστατικών.

Δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο Ρότερνταμ, όπου 60 διαδηλωτές κρατήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP την Τρίτη.

Δύο φωτογράφοι τραυματίστηκαν όταν στοχοποιήθηκαν από ομάδες που πετούσαν πέτρες, ένας στο Άμστερνταμ και άλλος ένας στην κοντινή πόλη Χάαρλεμ, σύμφωνα με το NH Nieuws.

Ανατολικά από την πρωτεύουσα, τουλάχιστον 9 άνθρωποι συνελήφθησαν αφότου συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Μάρτυρες είπαν ότι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και ομάδα επιτέθηκε σε αστυνομικό βαν.