Σε παγκύπρια στάση εργασίας αποφάσισε να κατέλθει την 1η Μαρτίου η συντονιστική των οδηγών ταξί, με ώρα έναρξης τις 07:00.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής, η στάση εργασίας αφορά την ένταξη του κλάδου στα σχέδια χορηγίας του Υφ.. Τουρισμού και του Υπουργείου Μεταφορών, την ένταξη του κλάδου στα σχέδια χορηγίας επανεκκίνησης του τουρισμού. Ζητούν επίσης την άμεση μείωση στις τιμές των καυσίμων και την άμεση επίλυση προβλημάτων λειτουργίας των ταξί στα αεροδρόμια.
 
Η συντονιστική επιτροπή θεωρεί «προσβλητικό και υποτιμητικό τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη από λειτουργούς της Αρχής Αδειών το σημερινό κάλεσμα για δημοψήφισμα που αφορούσε τον τρόπο λειτουργίας των ταξί στο αεροδρόμιο Λάρνακας, χωρίς τα στοιχειώδη δημοκρατικά οφειλόμενα μέτρα περί ψηφοφορίας, με ομολογουμένως εκβιαστικές και παραπλανητικές εισηγήσεις δίχως κατάληξη στην ευπρεπή λειτουργία των ταξί που όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές των Οργανώσεων επιδιώκουν».     
 
Καλεί επίσης τους εμπλεκόμενους φορείς να δώσουν γραπτώς τις θέσεις τους που επικαλούνται και εναντιώνονται στη δημοσιότητα αναφορικά με τα άνω αιτήματα, τα οποία έχουν απαιτηθεί και καταγγελθεί αναλόγως το θέμα πολλαπλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν από όλες τις Επαρχιακές Οργανώσεις. Εύλογο και κύριο επιχείρημα της απόφασης στάσης εργασίας είναι ότι οι Επαγγελματικές Οργανώσεις θεωρούν παράλογο να μην εισακούονται τόσο καιρό με τα ίδια αιτήματα που ήδη έχουν επιφέρει καίριο πλήγμα με απόλυτη κατεύθυνση την εξολόθρευση του κλάδου, προστίθεται.   
 
Ενημερώνει τέλος ότι στη διάρκεια της εκδήλωσης πιθανόν να αποκλειστούν περιοχές ύστατης κυκλοφοριακής σημασίας, σε συντονισμό από το Γραφείο Τύπου με ομάδες ασφάλειας στις Επαρχίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ