Οι αρχηγοί κρατών και οι ηγέτες υγείας παγκοσμίως προχώρησαν χθες σε μια άνευ προηγουμένου δέσμευση να συνεργαστούν για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και παραγωγή νέων εμβολίων, διαγνωστικών εξετάσεων και θεραπειών για τον COVID-19 και να διασφαλίσουν την ισότιμη πρόσβασή τους σε ολόκληρο τον κόσμο, αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι ηγέτες συναντήθηκαν, στο πλαίσιο εικονικής εκδήλωσης, την οποία φιλοξένησαν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, η Πρόεδρος της Κομισιόν και το Ίδρυμα του Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Κάλεσαν δε, την παγκόσμια κοινότητα και τους πολιτικούς ηγέτες «να υποστηρίξουν αυτή την συνεργασία-ορόσημο» και απηύθυναν έκκληση σε δωρητές «να παρέχουν τους απαραίτητους πόρους για επιτάχυνση της επίτευξης των στόχων της, αξιοποιώντας την ευκαιρία που παρέχεται από μια επερχόμενη πρωτοβουλία δέσμευσης στις 4 Μαΐου 2020».

Αυτή η πρωτοβουλία, της οποίας θα ηγείται η ΕΕ, στοχεύει να ενεργοποιήσει τους σημαντικούς πόρους που είναι απαραίτητοι για να επιταχυνθούν οι εργασίες για να προστατευθεί ο κόσμος από τον COVID-19.