Πεδίο σφοδρών βομβαρδισμών έγινε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας το Χάρκοβο, όπου αργά χθες το βράδυ, ρωσικές δυνάμεις έπληξαν πυρηνική ερευνητική εγκατάσταση.
Στο στόχαστρο ρωσικών επιθέσεων βρέθηκε και η πόλη Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, μόλις εξήντα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία.
Προκλήθηκαν ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αποθήκη καυσίμων. Τουλάχιστον πέντε άτομα τραυματίστηκαν.
Στο μεταξύ, ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν αντεπιθέσεις στην περιοχή της Ζαπορίζια και κατόρθωσαν να εκδιώξουν δυνάμεις του ρωσικού στρατού από δύο κατεχόμενα χωριά, ύστερα από σφοδρές μάχες.
Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει, επίσης, ότι δυνάμεις του ρωσικού στρατού στην περιοχή του Κιέβου έχουν, πιθανότατα, επιστρέψει στην Λευκορωσία, για ανασύνταξη και ανεφοδιασμό, ενώ άλλες μονάδες, επίσης ανασυντάσσονται, για να εξαπολύσουν νέα επίθεση.

Ζελένσκι: Ζητά επειγόντως ενισχύσεις από το ΝΑΤΟ

Ο ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απηύθυνε έκκληση προς τις χώρες της Δύσης να αποστείλουν, στη χώρα του, άρματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη και οπλικά συστήματα κατά πλοίων.
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του, εμφανώς εκνευρισμένος, ο Ουκρανός Πρόεδρος διερωτήθηκε αν η ευρωατλανική κοινότητα φοβάται την Ρωσία, τονίζοντας ότι η Ουκρανία χρειάζεται μόλις το ένα τοις εκατόν των αεροσκαφών του Νάτο και το ένα τοις εκατόν των αρμάτων μάχης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Αυτά τα όπλα, τόνισε, τώρα, απλώς μαζεύουν σκόνη εκεί που είναι, σημείωσε.

12 δημοσιογράφοι νεκροί στην Ουκρανία

Δώδεκα δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου, όπως ανέφερε η γενική εισαγγελέας της χώρας Ιρίνα Βενεντίκτοβα σε ανάρτησή της στο Facebook αργά το βράδυ του Σαββάτου. Τουλάχιστον δέκα δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν, συμπλήρωσε.
«Το να λες την αλήθεια στον κόσμο για την επίθεση του Πούτιν είναι θανατηφόρο – 12 δημοσιογράφοι έχουν βρει τον θάνατο, μέχρι στιγμής, σε αυτόν τον πόλεμο», έγραψε.