Προσωρινή κατάπαυση του πυρός ισχύει από τις 9 το πρωί σε αρκετές περιοχές για να απομακρυνθούν οι άμαχοι, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία για 12η ημέρα.

Συγκεκριμένα, ανθρωπιστικοί διάδρομοι θα ανοίξουν στις πόλεις Κίεβο, Χάρκοβο, Μαριούπολη και Σούμι.

Παράλληλα, σήμερα στις 3 το απόγευμα αναμένεται να έχουμε νέο γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας εν μέσω βομβαρδισμών ακόμη και σε περιοχές που βρίσκονται άμαχοι, αλλά και του μηνύματος του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ο πόλεμος θα σταματήσει μόνο αν παραδοθούν οι Ουκρανοί ή ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα της Μόσχας.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για επίθεση στην πόλη Nικολάγιεφ, αλλά και έκρηξη σε δεξαμενές με πετρέλαιο στο Λουγκάνσκ.

Την ίδια ώρα οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να εισβάλουν στο Κίεβο, σύμφωνα  με τον ουκρανικό στρατό.

Σε ανακοίνωση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, που δημοσιεύτηκε στο Facebook, τονίζεται ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να συγκεντρώνει τις αναγκαίες δυνάμεις για να εισβάλει στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Την ίδια στιγμή, τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο των πόλεων Ιρπίν και Μπούχα, που βρίσκονται βορειοδυτικά, λίγο έξω από το Κίεβο.

Οι ρωσικές μονάδες προσπαθούν επίσης να αποκτήσουν ένα τακτικό πλεονέκτημα φτάνοντας στα ανατολικά προάστια του Κιέβου.

Σύμφωνα με την ουκρανική διαδικτυακή εφημερίδα Ukrayinska Pravda, γύρω από το Κίεβο έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές ρωσικές δυνάμεις