Ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις ενόψει επίθεσης στην πόλη Σλοβιάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, συγκεντρώνει ο ρωσικός στρατός.

Σύμφωνα με το ουκρανικό επιτελείο, στην περιοχή βρίσκονται μέχρι και 20 σχηματισμοί μάχης του ρωσικού στρατού με 800 στρατιωτικούς ο καθένας, μηχανοκίνητο πεζικό, πυροβολικό και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.ςι

Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται κοντά στη Σεβεροντονιέτσκ, όπου συνεχίζουν να μαίνονται σφοδρές μάχες εδώ και αρκετές ημέρες καθώς η Ρωσία έχει διακηρυγμένο στόχο να καταλάβει το Ντονμπάς και ολόκληρη την ανατολική Ουκρανία.

Ο ρωσικός στρατός και οι φιλορώσοι αυτονομιστές υποστηρίζουν πως η Σεβεροντονιέτσκ έχει πέσει σχεδόν ολόκληρη στα χέρια τους, ενώ η ουκρανική πλευρά διαβεβαιώνει πως ανέκτησε το ένα πέμπτο της προσωρινής πρωτεύουσας της περιφέρειας Λουγκάνσκ, παρά τις σφοδρές ομοβροντίες του ρωσικού πυροβολικού.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι σε πυραυλικές επιθέσεις, πλήγματα του πυροβολικού και αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε στην επικράτεια της Ουκρανίας εξοντώθηκαν 360 ουκρανοί στρατιώτες και καταστράφηκαν 49 οπλικά συστήματα και οχήματα.

Στην περιοχή της Σλοβιάνσκ βρίσκεται το αρχηγείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ντονμπάς, όπως αποκαλείται η ανατολική Ουκρανία. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν επίσης τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών στο Ντονμπάς και δεκάδες στόχους στη Μικολάιφ.