Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΟΥΕΦΑ, έσπευσε να διαψεύσει ότι ο πρόεδρός της, Αλεξάντερ Τσεφερίν, υποστήριξε στις δηλώσεις που έκανε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυo «ZDF», ότι τόσο το Τσάμπιονς Λιγκ όσο και το Γιουρόπα Λιγκ θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 3 Αυγούστου.

Η ανακοίνωση:

«Διαδίδεται πως ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, είπε στo γερμανικό ZDF ότι το Champions League πρέπει να τελειώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος πως δεν θα θέσει συγκεκριμένες ημερομηνίες για το τέλος της σεζόν.

Η UEFA αναλύει όλες τις επιλογές για να ολοκληρώσει τις εγχώριες και ευρωπαϊκές σεζόν, με το ECA (European Club Association) και τις ευρωπαϊκές λίγκες να αποτελούν το working group που δημιουργήθηκε στις 17 Μαρτίου. Η προτεραιότητα όλων των μελών της ομάδας εργασίας είναι να διασφαλιστούν οι συνθήκες υγείας του κόσμου.

Η συνέχεια αυτών θα είναι να βρούμε λύσεις για να ολοκληρωθούν όλες οι διοργανώσεις. Μελετάμε ήδη την επιλογή να παίξουμε αγώνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αν χρειαστεί, εξαρτάται από τις ημερομηνίες επανεκκίνησης και την άδεια που θα πάρουν από τις αρχές κάθε χώρας».