Η «διοίκηση» των «δυνάμεων ασφαλείας», με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι από σήμερα θα επιτρέπεται η πρόσβαση στην παραλία της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, «στον λαό και σε επισκέπτες», όπως γράφει.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις, για την είσοδο στο Βαρώσι δεν θα ζητείται η επίδειξη οποιοδήποτε εγγράφου.

Ο «βουλευτής» του ΚΕΕ Αμμοχώστου, Ογουζχάν Χασίπογλου, δήλωσε στην Κίπρις ποστασί ότι η είσοδος στο κομμάτι των Βαρωσίων που άνοιξε θα επιτρέπεται σε όλους, όχι μόνο σε πολίτες του ψευδοκράτους, αλλά και σε ξένους, όπως είπε.

Ανάφερε, επίσης, ότι η λήψη φωτογραφιών είναι ελεύθερη, εκτός από τα drones, και όσοι θέλουν να μπουν στη θάλασσα μπορούν να το κάνουν από την περιοχή που είναι η στρατιωτική λέσχη εκεί (το «σπίτι του στρατού» όπως ονομάζεται το εστιατόριο του κατοχικού στρατού) μέχρι το ξενοδοχείο Golden Sands, μια απόσταση ενός χιλιομέτρου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η διαδικασία ανοίγματος των Βαρωσίων θα είναι σταδιακή και στο μέλλον θα ανοίξουν και άλλες περιοχές στην περίκλειστη πόλη.

Οι απαγορεύσεις του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου»

Την απαγόρευση οποιασδήποτε τελετής ή δηλώσεων και την άμεση τηλεοπτική μετάδοση αυτής από την περιοχή των Βαρωσίων ή στα περίχωρα, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο», ενημερώνοντας σχετικά την «γενική διεύθυνση αστυνομίας» και τον «δήμο» Αμμοχώστου.

Στη σχετική ανακοίνωση της απόφασης, σημειώνεται ότι λήφθηκε ομόφωνα και κατόπιν παραπόνου που κατέθεσε ενώπιον του «συμβουλίου» ο δικηγόρος, Αλί Τουντστασλί, συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας του Σερντάρ Ντενκτάς.

Το «συμβούλιο» αναφέρει ότι η διενέργεια τελετής ανοίγματος των κλειστών Βαρωσίων κατά τη διάρκεια του «εκλογικού χρονοδιαγράμματος» ενόψει των «προεδρικών εκλογών» της 11ης Οκτωβρίου, απαγορεύεται με βάση το άρθρο 80 του «νόμου περί εκλογών και δημοψηφισμάτων».

Να σημειωθεί ότι χθες το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» είχε εκδώσει απόφαση με την οποία είχε σημειώσει ότι, για όσους αντιβαίνουν αποφάσεις του «συμβουλίου», τόσο άτομα, όσο και «θεσμοί», διαπράττουν αδίκημα και θα υπόκεινται στον «νόμο» για την επιβολή ποινής.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα στις 4, την περιοχή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου αναμένεται να επισκεφθεί ο «πρωθυπουργός» και υποψήφιος «πρόεδρος» Ερσίν Τατάρ, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε μέσω τουίτερ. Η δίοδος μέσω συγκεκριμένης διαδρομής προς το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων επιτράπηκε τελικά σήμερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι για τους πολίτες και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που ήταν εκεί από το πρωί.

ΚΥΠΕ