Ο φάκελος της υπόθεσης που αφορούσε τη διάδοση ψευδούς είδησης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για δήθεν θάνατο 12χρονου μετά από εμβολιασμό ολοκληρώθηκε «και αναμένεται να σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για συγκατάθεση, για να ασκηθεί ποινική δίωξη», δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ερωτηθείσα σχετικά, η λειτουργός Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου.

«Από την πρώτη στιγμή που καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείο Αστυνομίας το εν λόγω περιστατικό, ξεκίνησαν έρευνες με εντατικούς ρυθμούς και στο πλαίσιο των εξετάσεων ανακρίθηκαν και κατηγορήθηκαν τέσσερα πρόσωπα, τα οποία φαίνεται να εμπλέκονται στην εν λόγω υπόθεση», πρόσθεσε.

Η κα. Κωνσταντίνου σημείωσε ότι η σχετική καταγγελία στην Αστυνομία έγινε από τον Πρόεδρο της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου και Γραμματέα του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Αναστασιάδη, την περασμένη Πέμπτη, 19 Αυγούστου.

«Η Αστυνομία καλεί εκ νέου το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σχετικά με τέτοιου είδους αναρτήσεις και να μην διαδίδει ψευδείς ειδήσεις χωρίς να υπάρχει εκ των προτέρων ενημέρωση από τις επίσημες αρχές του κράτους. Η διάδοση ψευδών ειδήσεων και η παραπληροφόρηση είναι επιζήμιες για το κοινό», συμπλήρωσε.

Υπενθύμισε, τέλος, ότι το αδίκημα της διάδοσης ψευδών ειδήσεων, σύμφωνα με την νομοθεσία, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη ή πρόστιμο μέχρι €2.652 ή και με τις δύο ποινές μαζί.