Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο νέο γήπεδο Λεμεσού σύσκεψη μεταξύ της Επιτροπής του γηπέδου, του ΚΟΑ αλλά και των τριών ομάδων της πόλης, Απόλλωνα, ΑΕΛ και Άρη.

Από πλευράς Απόλλωνα παρευρέθηκαν οι Νίκος Κίρζης, Γιώργος Παπαγιάννης, Χαράλαμπος Αντωνίου και Ξενοφών Χαραλάμπους.

Την ΑΕΛ εκπροσώπησαν οι Αντρέας Σοφοκλέους, οι Αντρέας Γιάπας, Θεόδωρος Αντωνίου, Δημήτρης Καλλής, Νικόλας Καρασαμάνης και Στέλιος Αυγολούπης.

Για τον Άρη έδωσαν το παρών τους οι Λύσανδρος Λυσάνδρου και Δημήτρης Γιαννέλης.

Επίσης την συνάντηση προέδρευσε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Αντρέας Μιχαηλίδης, συνοδευόμενος από άλλα μέλη του Οργανισμού.

Αυτό που ξεχωρίζει είναι τα παράπονα που εξέφρασε ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αντρέας Σοφοκλέους, σχετικά με το ότι δεν επιθυμεί να τοποθετηθούν τα αποδυτήρια του βοηθητικού γηπέδου της ΑΕΛ κάτω από την Ανατολική εξέδρα, κάτι που προνοούν τα σχέδια του γηπέδου.

Με το τέλος της σύσκεψης έγιναν δηλώσεις από εκπροσώπους του ΚΟΑ και των τριών ομάδων.

Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδη:

«Κάναμε μια πολύ καλή συζήτηση και εποικοδομητική. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια πάρα πολύ χρήσιμη συνάντηση. Τέθηκαν σοβαρά θέματα από τους φίλους προέδρους τα οποία θα κοιτάξουμε με τους μελετητές και τους τεχνικούς μας. Το έργο προχωρά με επιτυχία, δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση. Τα χρονοδιαγράμματα είναι εκεί και ακολουθούνται πιστά. Υπάρχουν κάποια θέματα των αποδυτηρίων των βοηθητικών γηπέδου, του φωτισμού και των χώρων στάθμευσης τα οποία θα επιλυθούν. Το γήπεδο θα είναι έτοιμο τον Μάιο του 2022. Το οδικό δίκτυο θα είναι πλήρως τελειωμένο τον Σεπτέμβρη του 2022».

Πρόεδρος ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους:

«Είναι κάποια θέματα που συζητούμε. Νομίζω ότι θα βρούμε τις λύσεις, για να έχουμε ένα λειτουργικό γήπεδο για τις ομάδες, αλλά κυρίως για όλο τον κόσμο».

Πρόεδρος Σωματείου Απόλλωνα, Ξενοφών Χαραλάμπους:

«Στα πλαίσια της ενημέρωσης μας από την επιτροπή έχουμε λάβει γνώση για την εξέλιξη των εργασιών, υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία συζητούνται, είμαστε σίγουροι πως θα βρεθεί λύση, ελπίζουμε πως τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν, ούτως ώστε τον Σεπτέμβριο του 2022 να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα και να φιλοξενούνται αγώνες στο δικό μας γήπεδο».

Πρόεδρος Άρη, Λύσανδρος Λυσάνδρου:

«Ευελπιστούμε ότι τα θέματα που έχουμε θέσει και ο ΚΟΑ δείχνει κατανόηση, θα εισακουστούν, θα επιλυθούν και θα έχουμε ένα γήπεδο πραγματικό στολίδι”, ανέφερε στους εκπροσώπους των μέσων».

Κωνσταντίνος Νικολάοου