Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δημοσιογραφική διάσκεψη της ΚΟΕΑΣ σχετικά με την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας στο Τσίρειο, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιουνίου.

Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Περικλής Μάρκαρης, ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, το μέλος του ΚΟΑ, Στέλιος Στυλιανού, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης αλλά και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου, Παναγιώτης Δημάκος. Τους Κύπριους αθλητές εκπροσώπησε ο Μίλαν Τράικοβιτς .

Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν οι δηλώσεις του κ. Μάρκαρη, ο οποίος είπε ότι το παρών τους θα δώσουν πάνω από 500 αθλητές, που θα εκπροσωπήσουν συνολικά 18 χώρες.

Οι αγώνες θα είναι τηλεοπτικοί από το ΡΙΚ και θα είναι ανοικτοί για το κοινό. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η παρουσία του 15 % της χωρητικότητας του Τσιρείου. Επίσης, όσοι θα πάνε στο γήπεδο θα πρέπει να έχουν μαζί τους το safepass.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι το ταρτάν του Τσιρείου έχει αναβαθμιστεί σε κατηγορία 1 και μπορεί να φιλοξενήσει οποιοδήποτε παιχνίδι στίβου.

Παράληψη μας θα ήταν να μην αναφέρουμε ότι στόχος της χώρας μας είναι να πάρει ένα από τα τρία εισιτήρια ανόδου στη Β΄ Κατηγορία.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Νικολαΐδης ανακοίνωσε ότι στις 4 Ιουλίου θα γίνει εκδήλωση στην αποβάθρα Λεμεσού, με αφορμή το ότι η Λεμεσός φέρει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης 2021. Μέχρι την ολοκλήρωση του έτους αναμένεται να γίνουν και άλλες εκδηλώσεις με αφορμή το εν λόγω γεγονός.

Κωνσταντίνος Νικολάου