Ολοκληρώθηκε η αποχαιρετιστήρια τελετή για τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, στη Μητρόπολη Αθηνών.

Στην αποχαιρετιστήρια τελετή, που διεξήχθη σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών, ομιλία απηύθυναν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στην τελετή παρέστη ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αξιωματούχοι και πλήθος προσωπικοτήτων του πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου.

Την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησε ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, ενώ στην τελετή παρέστη και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος. Στην τελετή παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του Στέφανο Στεφάνου.

Παράλληλα, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από το πρωί γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών για να απευθύνει το «ύστατο χαίρε» στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

Εκατοντάδες πολίτες, σωματεία, ενώσεις και φοιτητικοί σύλλογοι βρέθηκαν από το πρωί στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, όπου η σορός του Μίκη Θεοδωράκη είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τη Δευτέρα. Με κόκκινα και λευκά λουλούδια στα χέρια και τραγουδώντας τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, οι συγκεντρωμένοι πολίτες αποχαιρέτησαν τον μεγάλο δημιουργό, σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα.

Όπως έχει ανακοινωθεί, την Πέμπτη το πρωί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στα Χανιά. Μετά την άφιξη, θα ακολουθήσει αυτοκινητοπομπή μέχρι την πλατεία της Δημοτική Αγοράς Χανίων και στη συνέχεια η σορός θα συνοδευτεί πεζή στη Μητρόπολη Χανίων όπου θα τεθεί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι σε λαϊκό προσκύνημα.

Ακολούθως, στις 13.00 το μεσημέρι της Πέμπτης θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Γαλατά Χανίων, την ιδιαίτερη πατρίδα του Έλληνα δημιουργού, όπου και θα ταφεί στο κοιμητήριο του χωριού σύμφωνα με την επιθυμία του.