Ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι απολυμάνσεις στη μαρίνα Λεμεσού, η οποία προχώρησε σε καθολική αναστολή λειτουργίας όλων των εστιατορίων της μετά τον εντοπισμό περιστατικών κορωνοϊού σε εργαζόμενους σε αυτά.

Όπως πληροφορούμαστε, η απολύμανση ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας, αμέσως μετά το κλείσιμο της μαρίνας και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα. Συγκεκριμένα, έγινε ενδελεχής απολύμανση σε όλους τους χώρους εστίασης, στα καταστήματα και στις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις της μαρίνας.

Χθες διενεργήθηκαν προληπτικά εργαστηριακές εξετάσεις σε όλα τα μέλη του προσωπικού της μαρίνας, ενώ από το πρωί υποβάλλεται σε εξέταση για τον κορωνοϊό το προσωπικό των χώρων εστίασης. Οι έλεγχοι αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το απόγευμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, όπως έχει ανακοινώσει η διαχειρίστρια εταιρεία της μαρίνας, από σήμερα και επί τακτικής βάσεως θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία των ελέγχων ανάμεσα στα μέλη του προσωπικού που εργάζεται στους χώρους της μαρίνας, ακολουθώντας το ποσοστιαίο μοντέλο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση.

Η μαρίνα αναμένεται να λειτουργήσει και πάλι το απόγευμα.

Οι επιδημιολόγοι στην Κύπρο παρακολουθούν με πολλή προσοχή την κατάσταση καθημερινά και κάποιοι από αυτούς εκτιμούν ότι πρόκειται για μικρές τοπικές εστίες οι οποίες, με τα τεστ που γίνονται, θα ελεγχθούν.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει, σύμφωνα με την εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, ότι θα έχει συνάντηση με τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής και, μεταξύ άλλων, θα θέσει προς συζήτηση και το ενδεχόμενο να καταστεί καθολικά υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ως προστατευτικό μέτρο για αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, και αφού επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή το μέτρο της χρήσης μάσκας δεν εφαρμόζεται όπως θα έπρεπε, ούτε καν από τα άτομα που υποχρεούνται βάσει Διαταγμάτων να την χρησιμοποιούν, ο υπουργός είπε ότι θα εξεταστεί πλέον το ενδεχόμενο η χρήση μάσκας να καταστεί υποχρεωτική για όλους όσοι κυκλοφορούν εκτός οικίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Ελλάδα χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, είπε ότι τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική σε περισσότερους κλειστούς χώρους που σήμερα δεν περιλαμβάνονται, ακόμα και στις εκκλησίες, όπου και πάλι παρατηρείται συγχρωτισμός.

Νίτσα Παύλου