Στη σύσταση επιτροπών για παρακολούθηση των σημαντικών έργων που βρίσκονται σε εκρεμότητα αλλά και στον προγραμματισμό συνεχόμενων συναντήσεων για δρομολόγηση τους, συμφώνησαν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφειάδης και Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης σε σημερινή σύσκεψη.

Όπως είπε ο δήμαρχος δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για τα έργα που συζητήθηκαν, ενώ ο υπουργός ανήγγειλε πως οριστικοποιούνται οι μελέτες για έργα του ΣΒΑΚ και μόλις αυτό συμβεί θα οριστεί συνάντηση με το δήμο για προοώθηση της εκτέλεσης τους.

Για το πολεοδομικό έργο της Ευαγόρα Λανίτη λέχθηκε ότι εκρεμούν δεδομενα που πρέπει να διαβιβαστούν από το ΣΑΛΑ και άλλες υπηρεσίες στα Δημόσια Έργα, ώστε 6 μήνες μετά να προκηρυχθεί το έργο και τέθηκε στοχός αυτό να συμβεί πριν το τέλος του χρόνου.

Για το βόρειο παρακαμπτήριο το νεώτερο είναι ότι εντός των ημερών θα προκηρυχθεί από το Δήμο η αποτύπωση του.

Όσον αφορά στην  ανακατασκευή του νότιου τμήματος της λεωφόρου Αγίας Φυλάξεως και τη διαμόρφωση της διασταύρωση της με τη λεωφόρο Μακαρίου από τα Δημόσια Έργα λεχθηκε ότι τα σενάρια που επεξεργάστηκαν με έξυπνα φώτα δεν επιλύουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα και προτείνεται σενάριο με ακόμη μικρότερο κυκλικό κόμβο, που θα επηεράσει σε μικρότερο βαθμό το πράσινο στους χώρους του Λανιτείου.

Για τη σύνδεση με υπέργεια διάβαση της οδού Έλλης Λαμπέτη βόρεια του παρακαμπτηρίου με την  Κωστή Παλαμά στη νότια πλευρά του ο Δήμος τόνισε πως πρέπει το συντομότερο να απαλλοτροιωθούν 2 με 3 τεμαχια που είναι διαθέσιμα για να δημιουργηθούν park and ride, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο Υπουργός.

Πάλι απ’ την αρχη οι συζητήσεις για το νέο μουσείο στη Λεμεσό

Για το νέο μουσείο της Λεμεσού ο Αλέξης Βαφειάδης ζήτησε όπως οι συζητήσεις ξεκινήσουν από την αρχή για κατάληξη στο χωρο που θα ανεγερθεί, επισημαίνοντας τις ανησυχίες επηρεασμό των ευαίσθητων αρχαιοτήτων στο σενάριο ανέγερσης του σε επίχωση επί της θάλασσας.

Ο Υπουργός συμφώνησε με τη θέση του Δήμου να ανεγερθεί κτίριο που να αποτελεί σημείο αναφοράς και σημείωσε ότι ο ίδιος βλέπει θετικά την παραχώρηση του υφιστάμενου μουσείου για επέκταση των δικαστηρίων.

Τέλος για το θεμα της αλυκής ακρωτηρίου και του εηρεασμου της από τα ύδατα των μεγάλων αναπτύξεων στην περιοχή, συμφωνήθηκε να συκληθεί σύσκεψη στην παρουσία και του Υπουργού Γεωργίας.