Οι ανακοινώσεις για τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης θα γίνουν όπως πρέπει ανέφερε σήμερα ο νεοκλεγής πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι υπάρχει Κυβέρνηση και δεν πρέπει να προτρέχουμε με το νέο Υπουργικό.

“Όλα είναι έτοιμα, και θα γίνουν ως έχουν σχεδιαστεί», ανέφερε ο κύριος Χριστοδουλίδης ο οποίος μιλούσε μετά το μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου στον Μαχαιρά.

Κληθείς να πει αν έχει οριστεί συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στις Βρυξέλλες, είπε ότι δεν έχει ακόμη οριστεί. Σημείωσε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι προγραμματισμένο για τις 23 Μαρτίου, και ότι ακόμη υπάρχει χρόνος.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι ο κ. Γκουτέρες θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για πολύ λίγες ώρες, «αλλά σίγουρα, είτε σε κατ’ ιδίαν ξεχωριστή συνάντηση είτε μέσα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα έχω την ευκαιρία να στείλω τα μηνύματα τα οποία επιθυμώ, σε συνέχεια και της πρόσφατης συνάντησης που είχα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη” καθώς και στις συναντήσεις “που θα έχω με Ευρωπαίους αξιωματούχους όταν βρίσκομαι στις Βρυξέλλες».