ενημέρωση 09:54

Το επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας ενέκρινε πριν από λίγο το αίτημα της Αστυνομίας για διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον του 23χρονου που φέρεται να πυροβόλησε στο κεφάλι με G3 και να τραυμάτισε θανάσιμα την αδελφή του 21 χρόνων, χθες το απόγευμα, στην οικία τους στα Κλαυδιά, στην επαρχία Λάρνακας.

Εναντίον του 23χρονου διερευνάται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ενώ, όπως επιβεβαίωσε στο Κανάλι 6 αρμόδια αστυνομική πηγή, οι έρευνες της Αστυνομίας στρέφονται πλέον και προς την κατεύθυνση της Εθνικής Φρουράς. Η Αστυνομία συνεχίζει να διερευνά όλα τα ενδεχόμενα.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, έχουν ληφθεί αρκετά τεκμήρια από την οικία στα Κλαυδιά, ώστε να βοηθηθούν οι έρευνες της Αστυνομίας για διακρίβωση των αιτιών θανάτου της 21χρονης, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία λήψης καταθέσεων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της οικογένειας.

Ο 23χρονος ισχυρίστηκε αρχικά ότι το στρατιωτικό τυφέκιό του εκπυρσοκρότησε τη στιγμή που το καθάριζε, λόγω του ότι πήγε στρατό χθες, ενώ οι ασκήσεις της Εθνικής Φρουράς έχουν ανασταλεί.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία κατάσχεσε πριν από δύο μήνες δύο κυνηγετικά όπλα που είχε στην κατοχή του ο 23χρονος.