Ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων επέβαλε χθες το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε 38χρονο από χωριό της επαρχίας Λάρνακας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 105 γραμμάρια κοκαΐνης και 816 γραμμάρια κοκαΐνης σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός.

Ο 38χρονος είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου, 2019, όταν μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, ανέκοψαν σε αγροτικό δρόμο σε περιοχή της Λάρνακας, αυτοκίνητο στο οποίο ο ίδιος επέβαινε ως συνοδηγός, με οδηγό 30χρονο. Κατά την ανακοπή του οχήματος, ο 30χρονος οδηγός προσπάθησε να διαφύγει, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί ελαφρά με δύο υπηρεσιακά οχήματα.

Σε έρευνα που ακολούθησε, εντός του οχήματος ανευρέθηκαν 816 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ σε σωματική έρευνα που έγινε στον 38χρονο, εντοπίστηκαν 105 γραμμάρια κοκαΐνης. Αφού το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, του επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων, με την ποινή να έχει ισχύ από τις 18 Δεκεμβρίου 2019, απ’ όταν ο 38χρονος τελούσε υπό κράτηση, για σκοπούς εκδίκασης της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι εναντίον του 30χρονου οδηγού του οχήματος στο οποίο βρέθηκαν τα 816 γραμμάρια κοκαΐνης εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας. Την υπόθεση είχε διερευνήσει το Κλιμάκιο της ΥΚΑΝ Λάρνακας.