Ένταση επικράτησε το πρωί στο Δικαστήριο Λεμεσού, όπου οδηγήθηκε ο 33χρονος που συνελήφθη χθες ως ύποπτος για τη δολοφονία του 58χρονου Χριστάκη Σιακού, στην περιοχή της Μονής.

Συγγενείς του θύματος, που συγκεντρώθηκαν στο Δικαστήριο, άρχισαν να φωνάζουν στον ύποπτο πως για ευτελές ποσό διέπραξε το έγκλημα. Στην παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο Δικαστήριο, το οποίο διέταξε την 8ήμερη προσωποκράτηση του 33χρονου. Σε βάρος του εξετάζεται υπόθεση φόνου εκ προμελέτης.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, γύρω στις 5 χθες τα ξημερώματα (Δευτέρα), λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι σε ανοικτό χώρο στην επαρχία Λεμεσού, υπήρχε ένα τραυματισμένο πρόσωπο. Μέλη της Αστυνομίας μετέβηκαν στη σκηνή κι εντόπισαν ένα πρόσωπο, ηλικίας 25 ετών, ενώ ο 58χρονος πατέρας του είχε ήδη μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου κι άφησε την τελευταία του πνοή.

Πατέρας και γιος είχαν δώσει ραντεβού με τον 33χρονο στις 4 και 50 τα ξημερώματα, για προμήθεια ναρκωτικής ουσίας -σύμφωνα με πληροφορίες-, έξω από περίπτερο μεταξύ των χωριών Μονή και Μοναγρούλι. Το περίπτερο την ώρα εκείνη ήταν κλειστό.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο 25χρονος γιος του θύματος, ο ίδιος φέρεται να κατέβηκε από το όχημα του πατέρα του και να εισήλθε στο αυτοκίνητο του 33χρονου. Κάθισε στη θέση του συνοδηγού και ξεκίνησαν να συζητούν με τον οδηγό για την προμήθειά του με ναρκωτική ουσία. Ο 25χρονος του πρόσφερε 70 ευρώ για να αγοράσει ποσότητα κρυσταλλικής ουσίας. O 33χρονος φαίνεται ότι ζητούσε 100 ευρώ κι ο νεαρός αρνήθηκε να τα καταβάλει. Πήρε μάλιστα τα 70 ευρώ πίσω και κατέβηκε από το αυτοκίνητο, κατευθυνόμενος στο όχημα του πατέρα του. Σύμφωνα πάντα με την αναφορά του ίδιου, ο 33χρονος τον ακολούθησε και τον γρονθοκόπησε. Τότε κατέβηκε από το όχημα ο 58χρονος πατέρας, που επίσης ήρθε στα χέρια με τον 33χρονο ύποπτο, ο οποίος μπήκε στη συνέχεια στο αυτοκίνητό του, το οδήγησε με ταχύτητα πάνω στον 58χρονο Χριστάκη Σιακού, με συνέπεια να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ακολούθως, ο 33χρονος εγκατέλειψε με το αυτοκίνητο τη σκηνή προς άγνωστη κατεύθυνση για να εντοπιστεί τέσσερις ώρες αργότερα και να συλληφθεί, κρυμμένος σε ντουλάπα του σπιτιού του στη Λάρνακα. Ο 33χρονος, στην κατάθεση που έδωσε στους ανακριτές, αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στο φονικό.

Οι ανακριτές εξετάζουν καρέ-καρέ τα όσα κατέγραψαν τα κλειστά κυκλώματα που βρίσκονται εγκατεστημένα στην περιοχή της Μονής, όπου διαπράχθηκε η εγκληματική ενέργεια.