Τη μη ύπαρξη πράσινου σημείου στις ορεινές Κοινότητες Πελενδρίου και Κυπερούντας καταδικάζει  το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, μετά από συνάντηση με τους κοινοτάρχες των κοινοτήτων που είχαν αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού και ο Πρόεδρος του Κινήματος.

Στη συνάντηση με τους κοινοτάρχες και μέλη των κοινοτικών συμβουλίων Πελενδρίου και Κυπερούντας, διαπιστώθηκε, όπως αναφέρουν οι Οικολόγοι, ότι οι ορεινές κοινότητες χρειάζονται άμεσα τη στήριξη του κράτους για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να αντιμετωπίσουν προβλήματα για τα οποία έπρεπε το κράτος να μεριμνήσει εδώ και χρόνια.

Η κοινότητα Πελενδρίου διεκδικεί άμεσα τη λειτουργία Πράσινου Σημείου για να σταματήσει η τεράστια ρύπανση που παρατηρείται από την ανεξέλεγκτη απόθεση σκουπιδιών στην ύπαιθρο, ενώ με τα σημερινά δεδομένα, το Κοινοτικό Συμβούλιο τονίζει πως αδυνατεί να αντέξει το οικονομικό κόστος διαχείρισης των αποβλήτων.

Η κοινότητα ζητά επίσης υποστήριξη για τη διαχείριση ανακυκλώσιμων ειδών όπως γυαλί, ελαστικά και μπάζα.

Τα ίδια περίπου προβλήματα αντιμετωπίζει και η Κυπερούντα, σύμφωνα με τους Οικολόγους, αφού το κοινοτικό συμβούλιο αξιώνει τη δημιουργία Πράσινου Σημείου που να εξυπηρετεί τις γύρω κοινότητες και καλύτερη υποστήριξη για την ανακύκλωση και την υποστήριξη λειτουργίας πράσινης γωνιάς για τη διαχείριση αυτών των υλικών.

Υπάρχει επίσης, αίτημα για την κατασκευή Λαϊκής Αγοράς στην περιοχή Καρβουνά που θα εξυπηρετεί τους αγρότες, για να μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και στους περαστικούς.

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους, οι οικολόγοι επισκέφθηκαν διάφορα σημεία στα οποία γίνεται απόθεση υλικών, τα οποία λειτουργούν χωρίς άδειες.

Για την επίλυση των προβλημάτων, οι οικολόγοι είχαν επαφή με την Green Dot η οποία, όπως επισημαίνουν, αναμένεται να ανταποκριθεί θετικά, ενώ προγραμματίζουν και συνάντηση με τον Επίτροπο Ορεινών περιοχών.