Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΚ) και ο Σύνδεσμος Ανώτερων Αξιωματικών Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΑΑΚ) καταδικάζουν έντονα τα έκτροπα που διαδραματίστηκαν χθες βράδυ στη Λεμεσό, στα πλαίσια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας πολιτών κατά των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό και στη διαφθορά.

Σε σημερινή ανακοίνωσή τους, οι δυο Σύνδεσμοι αναφέρουν ότι αποκορύφωμα των όσων «δυσάρεστων και θλιβερών» διαδραματίστηκαν χθες, ήταν η διακομιδή στο νοσοκομείο τεσσάρων αστυνομικών και ενός πυροσβέστη με εγκαύματα, σημειώνοντας ότι ο τραυματισμός τους κατά τη διάρκεια της επιτέλεσης του υπηρεσιακού τους καθήκοντος, «μόνο αποτροπιασμό προκαλεί».

Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου και ο Σύνδεσμος Ανώτερων Αξιωματικών Αστυνομίας Κύπρου διαμαρτύρονται, επίσης, έντονα για το γεγονός ότι «ενώ τα μέλη τους καθημερινά έχουν να επιτελέσουν το δύσκολο έργο της διασφάλισης της ασφάλειας των πολιτών και της κοινωνίας, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή τους, δεν γίνεται αντιληπτό από την ίδια την κοινωνία ότι και οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες αποτελούν μέλη της, γι’ αυτό και οφείλουμε να τους προστατεύουμε και να τους σεβόμαστε».

Καλούν τους αρμόδιους και γενικότερα την κυπριακή πολιτεία να ενισχύσει ηθικά και έμπρακτα την αστυνομία και τα μέλη της και να προβεί σ’ όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες που θα συμβάλουν στη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και προστασία τους.

Τέλος, ο ΣΑΚ και ο ΣΑΑΑΚ επιθυμούν να διαβεβαιώσουν τους πέντε συναδέλφους και τις οικογένειές τους ότι βρίσκονται δίπλα τους και τους εύχονται καλή ανάρρωση και σύντομη επαναφορά στα καθήκοντά τους.