Πλοίο υπό καναδική σημαία έφερε στην επιφάνεια την Τετάρτη συντρίμμια από το υποβρύχιο Titan, το οποίο καταστράφηκε ενώ ταξίδευε προς το ναυάγιο του Τιτανικού ενωρίτερα αυτό τον μήνα, σκοτώνοντας τα πέντε άτομα που βρίσκονταν σε αυτό.

Βίντεο του καναδικού τηλεοπτικού ιδρύματος έδειξε κάτι που φάνηκε να είναι το μπροστινό μέρος του υποβρυχίου και άλλα καταστραμμένα κομμάτια τυλιγμένα σε ένα λευκό υφασμάτινο κάλυμμα, ενώ ανυψώνονταν από ένα γερανό από το σκάφος Horizon Arctic στο λιμάνι του Αγίου Ιωάννη στο Newfoundland την Τετάρτη το πρωί.

Μια διεθνής ομάδα οργανισμών ερευνά τι μπορεί να προκάλεσε την ενδορρήξη, με τους αξιωματούχους της αμερικανικής ναυτιλίας να δηλώνουν ότι θα εκδώσουν μια έκθεση με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των υποβρυχίων παγκοσμίως. Η τελική έκθεση για την καταστροφή θα εκδοθεί από Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, σύμφωνα με τον Independent.

 

Τα συντρίμμια αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στην αιτία της καταστροφής αυτής που σκότωσε όλους όσοι βρίσκονταν στο υποβρύχιο, τον CEO των Αποστολών της OceanGate Stockton Rush, τον Βρετανό δισεκατομμυριούχοι Hamish Harding, τον γεννημένο στο Πακιστάν επιχειρηματία Shahzada Dawood και τον 19χρονο γιο του Suleman και τον Γάλλο ωκεανογράφο Paul-Herni Nargeolet. 

Δεν ξεκαθάρισε από την αρχή που θα μεταφερθούν τα συντρίμμια.

Οι αρχές του Καναδά και των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την περασμένη βδομάδα έρευνες για το περιστατικό αυτό, που ήγειρε ερωτήματα για τη μη ρυθμιζόμενη φύση τέτοιων αποστολών.

Πηγή: Reuters