Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει αυξημένη αξιοπιστία διεθνώς και να θέλει πάρα πολύ να αναστυλώσει την υπόθεση της λύσης του Κυπριακού προβλήματος δήλωσε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» ο δημοσιογράφος κι αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚ, Κυριάκος Πιερίδης.

Το Κυπριακό βρίσκεται στην χειρότερη στιγμή του από το 1974 και βιώνουμε μια κατάσταση ακήρυχτης διχοτόμησης τόνισε ο κ. Πιερίδης και επισήμανε ότι πρέπει να καταβληθεί τεράστια προσπάθεια για ανασύνταξη και επανέναρξη των συνομιλιών.

Ανέφερε ακόμα ότι ο νυν Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης αντιλαμβανόμενος σε ποια φάση βρίσκονται τα πράγματα, άρχισε την προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου μέσω των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Από την πλευρά της η διεθνολόγος, Άννα Προκοπίου είπε ότι δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι η Τουρκία επιμένει σε λύση δύο κρατών.

Διερωτήθηκε εάν ο κόσμος θέλει την λύση του Κυπριακού και την συμβίωση με τους Τουρκοκύπριους και πρόσθεσε ότι δυστυχώς δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής μια ειλικρινείς συζήτηση για το πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι στην καθημερινότητα τους.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ.