Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα πραγματοποιήσουν εκδρομές/διανυκτερεύσεις στην Κακοπετριά και σε άλλα ορεινά θέρετρα, να αναλογιστούν τον κίνδυνο στον οποίο εκθέτουν τον εαυτό τους, την οικογένειά τους και όχι μόνο την κοινωνία στην οποία ζουν, αλλά και τους κατοίκους της Κακοπετριάς και να ακυρώσουν τις εκδρομές αυτές.

«Δυστυχώς αυτή την περίοδο ο κορωνοϊός σαρώνει το νησί μας και ο κίνδυνος η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου αυξάνεται μέρα με τη μέρα» και «μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα μαθητών/μαθητριών, κυρίως τελειόφοιτων, συνεχίζουν να αγνοούν τον κίνδυνο που υπάρχει με τη διασπορά του κορωνοϊού και επιμένουν να πραγματοποιήσουν εκδρομές/διανυκτερεύσεις στην Κακοπετριά και σε άλλα ορεινά θέρετρα», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

Αναφέρει ότι η μετακίνηση και η συγκέντρωση 500 και πλέον ατόμων σε ένα μικρό χωριό ελλοχεύει απίστευτους κινδύνους για την υγεία όλων και προσθέτει πως «ο κίνδυνος διασποράς του ιού στα σχολεία και στην οικογένεια είναι υπαρκτός και μας φοβίζει όλους».

Η Συνομοσπονδία Γονέων διερωτάται «αν αξίζει να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των μαθητών, των γονιών και των γιαγιάδων και παππούδων για δύο μέρες ΄περιορισμένης διασκέδασης΄ η οποία άλλωστε μπορεί να μετατεθεί σε μεταγενέστερο στάδιο όταν οι υγειονομικές συνθήκες θα το επιτρέπουν».

Απευθυνόμενη στους γονείς, η Συνομοσπονδία τους καλεί πριν τη γραπτή συγκατάθεση που θα πρέπει να δώσουν στο παιδί τους για τη συμμετοχή του στην εκδρομή, να αναλογιστούν τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται τα παιδιά τους αλλά και όλη η οικογένειά τους.

Αναφέρει ότι η Αστυνομία, όπως το έχει δηλώσει, θα είναι αμείλικτη στην εφαρμογή του νόμου και των διαταγμάτων και η μη τήρηση των μέτρων επιφέρει πρόστιμο το οποίο θα πρέπει να πληρώσουν οι γονείς.

Αναφέροντας ότι σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, όλοι οι χώροι εστίασης κλείνουν στις 10:30μμ και η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 11:00μμ-5:00πμ., η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει ότι τα παιδιά θα συγκεντρώνονται σε μεγάλες ομάδες σε δωμάτια του ξενοδοχείου όπως και σε άλλα ιδιωτικά καταλύματα για να «διασκεδάσουν», προσθέτοντας ότι «αυτό απαγορεύεται από τα σχετικά διατάγματα για συναθροίσεις πέρα των 10 ατόμων και επιφέρει πρόστιμο, θέτοντας παράλληλα την υγεία τους σε κίνδυνο».

Επιπρόσθετα, η Συνομοσπονδία καλεί τους γονείς να αναλογιστούν τις συνέπειες στην εκπαίδευση των παιδιών τους, «αν θα πρέπει να αυτοπεριοριστούν είτε ως κρούσματα, είτε ως επαφές όπως και το χειρότερο σενάριο, τα σχολεία να κλείσουν».