Για τις ημέρες νοσηλείας του στο νοσοκομείο «St Thomas» του Λονδίνου μίλησε στην κυριακάτικη εφημερίδα «The Sun» ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι οι γιατροί – ενώ έδινε «μάχη» με τον κορωνοϊό – είχαν ετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και γι’ αυτό της ανακοίνωσης του θανάτου του.

«Ήταν μια δύσκολη στιγμή, δεν θα το αρνηθώ. Είχαν προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουν και το σενάριο του θανάτου» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε δε, ότι η κυβέρνηση είχε καταρτίσει έκτακτο σχέδιο ανάγκης, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν κυλούσαν κατ’ ευχή.

Όσον αφορά τις ημέρες νοσηλείας του, κατά τη διάρκεια των οποίων αναγκάστηκε να εισαχθεί και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ο Τζόνσον αφηγήθηκε τα εξής:

«Μου έδωσαν μια μάσκα προσώπου για να πάρω λίτρα οξυγόνου. Την είχα για αρκετό διάστημα. Μου είπαν ότι οι δείκτες αίματός μου παραμένουν προς τη λάθος κατεύθυνση»

«Τότε διερωτήθηκα πώς ακριβώς θα βγω από αυτή την κατάσταση, καθώς συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει θεραπεία για την Covid-19».

Και συνέχισε: «Μου ήταν δύσκολο να πιστέψω ότι μέσα σε λίγες ημέρες, η υγεία μου είχε επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό».

Μετά από μία μακρά περίοδο νοσηλείας, ο Τζόνσον ανέρρωσε και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, παραμένοντας στην εξοχική του κατοικία για διάστημα 14 ημερών.

Σήμερα, είναι και πάλι στη Downing Street, έχοντας βιώσει και τη γέννηση του γιου του, Γουίλφρεντ – μόλις 17 ημέρες μετά την έξοδό του από το «St Thomas».

Μάλιστα, προς τιμή των γιατρών που τον βοήθησαν να κρατηθεί στη ζωή – των Νίκολας Πρις και Νίκολας Χαρτ – το μεσαίο όνομα του Γουίλφρεντ είναι… Νίκολας.

naftemporiki.gr