Συνεχώς αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού και στα Γυμνάσια, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, στο ΚΥΠΕ, ενώ ερωτηθείς αν συμφωνούν με τα μέτρα που έλαβε χθες η Κυβέρνηση όσον αφορά τα σχολεία, απάντησε ότι υπάρχει αναβρασμός μέσα στα σχολεία, και στα Γυμνάσια και στα Λύκεια.

Ο κ. Πολυβίου είπε ότι συνέρχεται σήμερα το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ για να συζητήσει τα νέα μέτρα που λήφθηκαν από την κυβέρνηση, όπως επίσης τις εξελίξεις για το συνταξιοδοτικό.

Σε ερώτηση αν θα έχουν εκ νέου συνάντηση οι οργανώσεις μεταξύ τους αλλά και με το Υπουργείο Οικονομικών, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι αναμένεται να έχουν την άλλη εβδομάδα συνάντηση οι οργανώσεις και πρόσθεσε ότι θα επιδιώξουν να γίνει και συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, αν είναι δυνατόν και με τον Υπουργό Οικονομικών.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Κυριακή, 13 του Δεκέμβρη, ύστερα από διευθέτηση της ΟΕΛΜΕΚ με το Υπουργείο Υγείας, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test σε όλη την Κύπρο μόνο για τους εκπαιδευτικούς της Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα, στη Λευκωσία στο Λύκειο Δασούπολης, στη Λεμεσό στο Λανίτειο Λύκειο, στην Πάφο στο Λύκειο Α’ Εθνάρχη Μακαρίου Γ’, στη Λάρνακα στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου και στην  Ελ. Αμμόχωστο στο Λύκειο Παραλιμνίου.

Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί τους εκπαιδευτικούς να προσέλθουν να κάνουν το τεστ, για προστασία τόσο της δικής τους υγείας όσο και των οικογενειών τους και των μαθητών/τριών τους.