Αρνήθηκαν την παραχώρηση δύο αστυνομικών για συνοδεία οι δύο υποψήφιοι για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης. Το Υπουργικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει πρόταση της Υπουργού Δικαιοσύνης Στέφης Δράκου για παραχώρηση φρουράς στους δύο υποψηφίους, την προηγούμενη Παρασκευή.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης Κινδύνων της Αστυνομίας, η οποία προβαίνει σε εκτίμηση κινδύνων και η οποία  έκρινε ότι οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι ενδεχομένως να διατρέχουν κίνδυνο.  

Μεταφέρθηκε η πρόταση στην κυρία Δράκου η οποία την κατέθεσε στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου και εγκρίθηκε η συνοδεία τους από δύο αστυνομικούς.  Μετά από γνωστοποίηση του θέματος, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ενημέρωσε ότι δε χρειάζεται τη φρουρά και αρνήθηκε τη συνοδεία των αστυνομικών.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, σε ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε πως «η απόφαση για παραχώρηση φρουράς, ήταν αποτέλεσμα πρωτοβουλίας της Αστυνομίας, μετά από αξιολόγηση των σχετικών κινδύνων. Συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους, η απόφασή μου είναι να μην κάνω χρήση της δυνατότητας αυτής που μου παρέχεται».