Την απόφασή του να μη διεκδικήσει την προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού γνωστοποίησε με γραπτή δήλωση ο Νίκος Νουρής.
Όπως υπογραμμίζει στην επιστολή του ο κ. Νουρής, μετά την εκλογική αποτυχία για την παράταξη, ανέμενα ότι η πρώτη μετεκλογική συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου θα ήταν συνεδρία αυτοκριτικής και προβληματισμού αντί διαδικαστικού χαρακτήρα.
Καλώ την ηγεσία της παράταξης να ιεραρχήσει υπεράνω των όποιων προσωπικών φιλοδοξιών, την ενότητα της ιστορικής μας παράταξης δημιουργώντας τις προυποθέσεις προκειμένου ο περήφανος κόσμος του Δημοκρατικού Συναγερμού που ενδεχόμενα έκανε άλλες επιλογές στις Προεδρικές εκλογές, να επιστρέψει στο σπίτι του, υποστηρίζει

Την πρόθεση του να είναι υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου του ΔΗΣΥ εξήγγειλε ο Χάρης Γεωργιάδης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Γεωργιάδη, «η ήττα στις προεδρικές εκλογές αλλά κυρίως τα όσα ακολούθησαν έχουν προκαλέσει θλίψη και προβληματισμό. Αντί της νηφάλιας ανασκόπησης και της συνενωτικής προσέγγισης, επιλέγηκε η διχαστική όξυνση και οι παρεμβάσεις που έθεσαν την παράταξη μας μπροστά στον κίνδυνο της διάσπασης. Απαιτείται μια νέα πορεία για να παραμείνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός ενωμένος, δυνατός και αξιόπιστος. Είναι η ώρα για την παράταξη μας να γυρίσει σελίδα και να υιοθετήσει ένα νέο μοντέλο ηγεσίας. Πιο συλλογικό και συναινετικό. Με συχνή και ομαλή εναλλαγή στην ηγεσία, όπως ακριβώς συμβαίνει στα σύγχρονα κόμματα της Ευρώπης. Διεκδικώ μια και μόνο πενταετή θητεία όχι για να ικανοποιήσω την όποια προσωπική φιλοδοξία. Εξάλλου, η παράταξη δεν πρέπει να αποτελεί όχημα ικανοποίησης προσωπικών σχεδιασμών. Ζητώ τη στήριξη των μελών του κόμματος για να ηγηθώ της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση που ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει ανάγκη”, αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως είχε την τιμή να υπηρετήσει από όλες τις βαθμίδες την παράταξη, από τη Νεολαία μέχρι και τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου.                                                                                                                                                                                                                    “Και είμαι ιδιαίτερα περήφανος που – σε καιρούς δύσκολους – υπηρέτησα ως υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του προέδρου Αναστασιάδη. Έχω την εμπειρία, τις γνώσεις αλλά και το όραμα για ένα καλύτερο Δημοκρατικό Συναγερμό. Για ένα κόμμα ανοικτό, που θα λειτουργεί με διαφάνεια και με απόλυτο σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες. Που θα σέβεται την αντίθετη άποψη. Που θα αποκαταστήσει τους δεσμούς με ανθρώπους που έχουν αποστασιοποιηθεί. Ένα κόμμα που ενώνει, που θα είναι κοντά στη βάση του, που θα επιδιώξει αποφασιστικά τη στελεχιακή ανανέωση. Που θα μένει μακριά από τακτικισμούς και τυχοδιωκτισμούς και δεν θα ανέχεται καμία σκιά, καμία υπόνοια διαπλοκής. Μια παράταξη που θα σέβεται στην πράξη – και όχι μόνο στα λόγια – τις αρχές και αξίες της, που φέρουν το στίγμα του Γλαύκου Κληρίδη. Ένα κόμμα πατριωτικό και υπεύθυνο, με καθαρές θέσεις στο πλαίσιο της φιλελεύθερης ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Είναι η ώρα για τον Δημοκρατικό Συναγερμό να εισέλθει σε μια νέα εποχή, με μια νέα πολιτική κουλτούρα, ένα νέο πολιτικό ήθος και μια νέα συλλογική ηγεσία», καταλήγει.