Τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και MSNBC ανακοίνωσαν ότι με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα, ο Τζο Μπάιντεν κερδίζει την πολιτεία της Πενσυλβάνιας και με τους 20 εκλέκτορες που λαμβάνει φτάνει τους 273, με τις οποίες εκλέγεται Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τα νεότερα αποτελέσματα από την Πενσυλβάνια ανέβασαν τη διαφορά στις 31.000 περίπου ψήφους ή μισή ποσοστιαία μονάδα κι αυτό δεν μπορεί να αντιστραφεί.
 
Αναμένεται κάποια στιγμή αργότερα σήμερα, ο εκλελεγμένος πλέον Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις να απευθυνθούν στον αμερικανικό λαό. Δεν είναι γνωστό αν ο Πρόεδρος Τραμπ θα παραδεχθεί την ήττα του και θα τηλεφωνήσει – όπως επιβάλλει το έθιμο – για να συγχαρεί το νικητή.
 
Η διαδικασία διαλογής των ψήφων συνεχίζεται με αργό ρυθμό σε Τζόρτζια, Αριζόνα και Νεβάδα, αλλά και την Πενσυλβάνια όπου ανακηρύχθηκε νικητής. Ο λόγος που δεν δίνουν νικητή στις πολιτείες είναι η μικρή διαφορά που χωρίζει τον Τζο Μπάιντεν από τον Ντόναλντ Τραμπ, η οποία είναι μικρότερη από τις ψήφους που απομένουν να καταμετρηθούν. Μάλιστα από τη στιγμή που η διαδικασία έχει επικριθεί από τον Πρόεδρο Τραμπ, επίσημοι και τα μεγάλα ΜΜΕ δεν πρόκειται να βιαστούν.
 
Πάντως η Έλεν Γουίντρομπ της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμιά απόδειξη για νοθεία και τα αξιόπιστα παράπονα ήταν ελάχιστα.

Πηγή: ΚΥΠΕ