Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε είχε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Ρούτε για την εν εξελίξει πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, μέσω του Σχεδίου «Αμάλθεια».

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη αναφέρει ότι ο κ. Ρούτε εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας του να συμμετέχει στο Σχέδιο «Αμάλθεια» και ότι την ερχόμενη Τρίτη θα επισκεφθεί την Κύπρο αρμόδιος Υπουργός της ολλανδικής Κυβέρνησης μαζί με ομάδα συνεργατών του.

“Η Ολλανδία είναι ανάμεσα στις χώρες που αναγνώρισαν και εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Σχέδιο και αποτελούν μέρος της Κοινής Διακήρυξης που εξέδωσαν η Κυπριακή Δημοκρατία, η Ευρωπαϊκής Επιτροπή, τα ΗΑΕ, οι ΗΠΑ, το ΗΒ”, σημείωσε ο Εκπρόσωπος.

Επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Ρούτε για τις εξελίξεις σε σχέση με τον θαλάσσιο διάδρομο και τις συνεχιζόμενες ενέργειες για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο προς τη Γάζα, ενώ ο κ. Ρούτε εξέφρασε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον της χώρας του να συμμετέχει στο Σχέδιο «Αμάλθεια», καθώς και την επιθυμία και την πρόθεση της Ολλανδίας να συνδράμει την πρωτοβουλία μέσω υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Ο κ. Ρούτε ανέφερε ότι για τον σκοπό αυτό, την ερχόμενη Τρίτη θα επισκεφθεί την Κύπρο αρμόδιος Υπουργός της Ολλανδικής Κυβέρνησης μαζί με ομάδα συνεργατών του, πρόσθεσε ο κ. Λετυμπιώτης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Ρούτε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη, από όπου επιστρέφει στην Κύπρο αργότερα σήμερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ