Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ), από τα οποία παρέλαβε την ετήσια έκθεση της Επιτροπής για το 2019.

Επιδίδοντας την έκθεση, ο Πρόεδρος της ΕΔΥ, Γιώργος Παπαγεωργίου, είπε, μεταξύ άλλων, ότι στην έκθεση γίνεται εκτενής αναφορά για το έργο της Επιτροπής για το 2019 και κατατίθενται οι απόψεις και οι προβληματισμοί της για κάποια ζητήματα που θεωρεί ουσιώδη για τη Δημόσια Υπηρεσία.

Ανάμεσα στα θέματα, στα οποία γίνεται ιδιαίτερη αναφορά, είπε, είναι η Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, προσθέτοντας ότι, δυστυχώς, παρόλο που η Κυβέρνηση κατέθεσε ξανά το σχετικό νομοσχέδιο, εντούτοις, για αυτό το κρίσιμο θέμα δεν υπήρξε αποτέλεσμα.
«Ελπίζουμε όσοι ασχολούνται με το θέμα να δώσουν τη δέουσα σημασία», πρόσθεσε.

Παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι υιοθετήθηκαν πολλές εισηγήσεις των κομμάτων, προκειμένου να ψηφιστεί το νομοσχέδιο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, ωστόσο, αυτό δεν εγκρίθηκε.

Είπε, επίσης, ότι θα μελετήσει με προσοχή την ετήσια έκθεση της ΕΔΥ, εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση για το γεγονός ότι έχει μειωθεί ο αριθμός προσφυγών στο δικαστήριο σε σχέση με θέματα που αφορούν τη Δημόσια Υπηρεσία.