Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις που αφορούν τις νέες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, η Πρόεδρος Σακελλαροπούλου, σύμφωνα με τον κ. Κούσιο, εξέφρασε τη συμπαράσταση της προς τους νόμιμους κατοίκους και το σύνολο του κυπριακού λαού, αλλά και τη στήριξη της προς τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη και της Κυβέρνησης για τερματισμό της νέας παρανομίας και παραβίασης του διεθνούς δικαίου από πλευράς Τουρκίας.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, προσθέτει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  ενημέρωσε λεπτομερώς την Πρόεδρο της Ελλάδας για τα τεκταινόμενα στην Αμμόχωστο, αλλά και για τις έντονες διπλωματικές διεργασίες της Κυβέρνησης για τερματισμό της παρανομίας από την Τουρκία».

Τέλος, ο κ. Κούσιος είπε ότι η κ. Σακελλαροπούλου, η οποία αύριο θα βρίσκεται στην Ιταλία για επίσημη επίσκεψη, ανέφερε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι κατά τις εκεί επαφές της θα θέσει το θέμα των νέων τουρκικών προκλήσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ