Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι υπήρχε κάποια πρόοδος στις συνομιλίες της Μόσχας με την Ουκρανία, χωρίς, ωστόσο, να δίνει λεπτομέρειες.

«Υπάρχουν ορισμένες θετικές αλλαγές, μου αναφέρουν διαπραγματευτές της δικής μας πλευράς», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντησή του με τον Λευκορώσο Πρόεδρο, Αλεξάντρ Λουκασένκο, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται «πρακτικά σε καθημερινή βάση». Ο Πούτιν δεν έδωσε λεπτομέρειες αλλά στις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά ανέφερε ότι θα υπεισέλθει σε λεπτομέρειες με τον Λουκασένκο.

Το Κρεμλίνο δεν αποκλείει μια συνάντηση ανάμεσα στους Προέδρους Βλαντίμιρ Πούτιν της Ρωσίας, και Βολοντίμιρ Ζελένσκι της Ουκρανίας, όμως θα πρέπει να είναι επιμελώς προετοιμασμένη για να παραγάγει αποτελέσματα, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Ρώσος προεδρικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ουδείς αποκλείει το ενδεχόμενο μιας συνάντησης ανάμεσα στον Πούτιν και τον Ζελένσκι. Θεωρητικά είναι πράγματι δυνατή», δήλωσε ο Πεσκόφ σχολιάζοντας επισήμανση του Τούρκου προεδρικού εκπροσώπου Ιμπραήμ Καλίν ότι μια συνάντηση ανάμεσα στους Προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας μπορεί να πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επισήμανε ταυτόχρονα ότι «πρώτα πρέπει να κάνουν τη δουλειά που τους αναλογεί αντιπροσωπείες και υπουργοί ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι πρόεδροι δεν θα συναντηθούν μόνο χάριν της διαδικασίας και για μια συζήτηση, αλλά θα πραγματοποιήσουν μια συνάντηση για να επιτευχθούν αποτελέσματα».

«Η θέση της Ρωσίας δεν αποτελεί μυστικό, έχει διατυπωθεί και επισημανθεί στους Ουκρανούς διαπραγματευτές. Περιμένουμε να λάβουμε τις διευκρινίσεις τους», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.