Την επίσημη έναρξη των διεργασιών για την υποψηφιότητα του Δήμου Κουρίου για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2030 ανακοίνωσε ο οργανισμός «Κούριον 2030», τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας, της συμμετοχικότητας και της συμπερίληψης σε αυτό το μεγαλεπήβολο εγχείρημα.

 Σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο του Ύψωνα, παρουσιάστηκε το πλάνο και η ταυτότητα της υποψηφιότητας του Δήμου Κουρίου καθώς και το κοινό όραμα για το 2030. 

 «A city yet to be» (Μία πόλη που δεν έχει υπάρξει ακόμη), είναι το σλόγκαν της υποψηφιότητας του Δήμου Κουρίου, ο οποίος στοχεύει να ενσωματώσει την πολυμορφία των εννέα κοινοτήτων που ενσωματώνονται στη νέα αυτοδιοικητική οντότητα της δυτικής Λεμεσού και να συνθέσει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά με τη δυναμική ανάπτυξη και το καινοτόμο πνεύμα της περιοχής.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των ομάδων εργασίας της υποψηφιότητας, την οποία συντόνισε ο Project Leader του «Κούριον 2030», Μιχάλης Καρακατσάνης.

 Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη διαδικασία της σύστασης των ομάδων εργασίας και τα επόμενα στάδια για τον σχεδιασμό της Στρατηγικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κουρίου.