Από το επισκεπτήριο ξεκίνησε η μετάδοση του COVID-19 σε δύο συγκεκριμένους θαλάμους στο ΓΝ Πάφου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπο Χαριλάου, ο οποίος σημείωσε ότι η κατάσταση παρακολουθείται στενά.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως υπήρξαν δύο μικρές αλυσίδες μετάδοσης σε δύο συγκεκριμένους θαλάμους στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Ακολούθως “οι ασθενείς μεταφέρθηκαν άμεσα στην κλινική COVID-19, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, έγιναν τεστ και στο προσωπικό και στους ασθενείς και διαφάνηκε ότι κανένας από το προσωπικό δεν είναι θετικός”, είπε, προσθέτοντας πως το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι “η μετάδοση προέρχεται από το επισκεπτήριο”. 

Ως εκ τούτου απαγορεύτηκε για δύο με τρεις ημέρες το επισκεπτήριο στους συγκεκριμένους θαλάμους, ούτως ώστε να γίνει ο επανέλεγχος, συμπλήρωσε.

Έκκληση μας προς το κοινό, συνέχισε, είναι να τηρεί το πρωτόκολλο του επισκεπτηρίου για αρνητικό rapid test 24 ωρών, να υπάρχει ένας επισκέπτης ανά ασθενή με ολιγόλεπτη παρουσία και να γίνεται χρήση μάσκας, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

Ερωτηθείς αν λαμβάνονται κάποια μέτρα, ο κ. Χαριλάου είπε πως παρακολουθούν στενά την κατάσταση, έχουν ένα σταθερό αριθμό νοσηλευομένων, γύρω στους 90 και πως η κατάσταση για τον COVID-19 είναι διαχειρίσιμη. Πρόσθεσε ακόμη πως αν χρειαστεί να ανοιχτούν περισσότερες κλίνες, θα το πράξουν. 

Κάλεσε τέλος το κοινό να ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών, να αποφεύγουν τους χώρους συνωστισμού, να κρατούν αποστάσεις, να φορούν την μάσκα τους ούτως ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά στην κοινωνία.