Ο οδικός χάρτης αναφορικά με την πανδημία της COVID-19, ενόψει και της επικείμενης επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, θα τεθεί επί τάπητος σε σύσκεψη του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ), η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 4 το απόγευμα.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Κωνσταντίνος Αθανασίου, Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, στη σύσκεψη θα τεθούν επί τάπητος «όλα τα θέματα που περιλαμβάνει ο οδικός χάρτης». Συγκεκριμένα, θα ληφθούν αποφάσεις για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και τις συνθήκες υπό τις οποίες θα γίνει αυτή, σημείωσε.

Επιπρόσθετα, ο κ. Αθανασίου είπε ότι ο οδικός χάρτης, ο οποίος θα υποβληθεί την Τετάρτη ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για να εγκριθεί, περιλαμβάνει δράσεις στις οποίες θα προβεί το Υπουργείο Υγείας το επόμενο διάστημα και που αφορούν στον εμβολιασμό, τους ασθενείς με long CΟVID και την παροχή θεραπευτικών μέσων. «Πρόκειται για κεφάλαια που θα βοηθήσουν στη διαχείριση της πανδημίας. Πάνω σε αυτόν τον οδικό χάρτη θα χτίζουμε κάθε φορά», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ