Αλλαγές στα ωράρια Εφημεριών των Προσωπικών Ιατρών (ΠΙ) αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τη λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου που θα δέχεται τηλεφωνήματα για διευθέτηση ραντεβού 30 λεπτά πριν από την έναρξη λειτουργίας των Υπηρεσιών Εφημερίας (ΥΕ).

Στην ανακοίνωση ο ΟΑΥ ανακοίνωσε πως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ www.gesy.org.cy καθώς και στους επίσημους λογαριασμούς του ΟΑΥ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι Εφημερίες των Προσωπικών Ιατρών (ΠΙ) για τα Σαββατοκύριακα 2-3, 9-10, 16-17, 23-24 Σεπτεμβρίου 2023, ανά επαρχία.

Στην ανακοίνωση ο ΟΑΥ αναφέρει πως τα νέα ωράρια  Υπηρεσιών Εφημερίας (YE)  είναι από τις 11.00 έως τις 17.00 τα Σάββατα τις Κυριακές και τις Δημόσιες Αργίες.

Περαιτέρω ο ΟΑΥ υπενθυμίζει ότι οι Υπηρεσίες Εφημερίας ΠΙ παρέχονται σε ενήλικες και παιδιά οι οποίοι είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ, κατά τα Σαββατοκύριακα και τις Δημόσιες Αργίες, και αφορούν στην παροχή φροντίδας υγείας για έκτακτα προβλήματα όπως είναι η οξεία έναρξη ανησυχητικών συμπτωμάτων, ο απότομος και έντονος πόνος, η επιδείνωση συμπτωμάτων σοβαρής χρόνιας ασθένειας, ο υψηλός πυρετός που συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα.

Τονίζει ότι οι δικαιούχοι δεν πρέπει να απευθύνονται στις υπηρεσίες εφημερίας ΠΙ για προϋπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις, έκδοση επαναλαμβανόμενων συνταγών, έκδοση παραπεμπτικών σε άλλες υπηρεσίες του ΓεΣΥ ή στις περιπτώσεις που δεν έχουν τον χρόνο να επισκεφθούν τον Προσωπικό Ιατρό τους.

Προσθέτει πως για την εξυπηρέτησή τους, οι δικαιούχοι επικοινωνούν τηλεφωνικώς με τις Υπηρεσίες Εφημερίας ΠΙ της επαρχίας τους κατά τις ώρες λειτουργίας των Υπηρεσιών Εφημερίας και κατόπιν αξιολόγησης του προβλήματος υγείας, διευθετείται ραντεβού εντός της ημέρας και των ωρών λειτουργίας των υπηρεσιών εφημερίας.

Τονίζεται επίσης ότι, για την εύρυθμη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, οι υπηρεσίες λειτουργούν μόνο με προγραμματισμένα ραντεβού

Πηγή: ΚΥΠΕ.