Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να λογαριάζει στη στήριξη του ΔΗΣΥ για την προκοπή του τόπου, είπε το βράδυ της Κυριακής ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στις δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Νεοφύτου είπε πως συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη για την επιτυχία του, ενώ συμπλήρωσε πως επικοινώνησε και με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για τον αγώνα που έδωσε.

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα είναι δίπλα από τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στα δύσκολα για τον τόπο μας, για τον χειρισμό του εθνικού μας ζητήματος, την οικονομία, τα κοινωνικά ζητήματα και το μεταναστευτικό», ανέφερε σχετικά.

Προσέθεσε πως δεν χρειάζεται η συμμετοχή στην Κυβέρνηση για να συμπεριφέρεται κανείς υπεύθυνα για τον τόπο του και ότι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να λογαριάζει στη στήριξη του ΔΗΣΥ για την προκοπή του τόπου.

Ερωτηθείς αν το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό αν μέλη και υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΗΣΥ δεν εξέφραζαν δημοσίως τη θέση τους υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, ο κ. Νεοφύτου είπε πως καθώς η απόφαση του κόμματος ήταν ψήφος κατά συνείδηση, άλλοι αξιωματούχοι του κόμματος υποστήριξαν τον εκλεγέντα Πρόεδρο και άλλοι τον κ. Μαυρογιάννη, συνεπώς δεν θεωρεί πως θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα.

Σε ερώτηση σχετικά με την επόμενη μέρα του κόμματος, ο κ. Νεοφύτου είπε πως θα λειτουργήσει αυστηρά με βάση το καταστατικό του, ενώ χαρακτήρισε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος «δεδομένη».

Πηγή: ΚΥΠΕ