Ο Γυμναστικός Σύλλογος «Ολύμπια» επέδειξε «πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού προς τους υπόλοιπους φορείς της πόλης», με το να προχωρήσει μονομερώς στην υπογραφή της συμφωνίας με νέο ανάδοχο για τον Διεθνή Μαραθώνιο Λεμεσού, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους Δήμος Λεμεσού, ΕΒΕΛ και ΕΤΑΛ.

Μετά τη χθεσινή διάσκεψη Τύπου του ΓΣΟ, οι υπόλοιποι τρεις φορείς του Μνημονίου Συναντίληψης για τον μαραθώνιο, εκφράζουν θλίψη και απογοήτευση «γιατί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΣΟ απέρριψε τη συνεργασία και τη συλλογικότητα και με τις μονομερείς αποφάσεις και ενέργειες του επιχειρεί να πλήξει ένα πετυχημένο θεσμό που ήταν το καύχημα όλης της πόλης». Ένα θεσμό, προστίθεται, που χτίστηκε με πολλή προσπάθεια και κόπο πολλών ανθρώπων για πολλά χρόνια.

«Δυστυχώς αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων, ότι για πολλούς μήνες το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΣΟ παραπλανούσε τους άλλους φορείς της πόλης για δήθεν επιθυμία του για διαφάνεια, συλλογικότητα και συνεργασία για να συνεχιστεί η επιτυχής διοργάνωση του Μαραθωνίου Λεμεσού», αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι, «ενώ συζητούσε μαζί μας και έδινε διαβεβαιώσεις για τις καλές του προθέσεις, την ίδια στιγμή στο παρασκήνιο, προωθούσε άλλες συμφωνίες».

Αποκορύφωμα αυτού του σχεδιασμού, μερικά μόνο 24ωρα μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας των τεσσάρων φορέων, συνεχίζει η ανακοίνωση, «(ο ΓΣΟ) δεν τίμησε ούτε την ίδια την υπογραφή του και προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας για το Μαραθώνιο, επιδεικνύοντας πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού προς τους υπόλοιπους φορείς της πόλης».

Οι τρεις φορείς αναφέρουν ακόμη πως δεν θα απαντήσουμε στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΣΟ «οι οποίες εξέπεμπαν, μέσα από ανακρίβειες και απαράδεχτα υπονοούμενα, μια εικόνα εντελώς ξένη προς τα θέσμια και την παράδοση της πόλης, η οποία θέλει όλους να συνεργάζονται με πνεύμα καλής θέλησης, σύνεσης και αλληλοσεβασμού».

Σημειώνουν δε ότι Δήμος Λεμεσού, ΕΒΕΛ και ΕΤΑΛ προχωρούν στη βάση του Μνημονίου Συναντίληψης που υπέγραψαν «για να συνεχίσει η Λεμεσός μας να διοργανώνει με την ίδια επιτυχία τον Μαραθώνιο της» και εκφράζουν την ευχή όπως, έστω και τώρα, «το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΣΟ να επανέλθει στο δρόμο της συνεργασίας και της εξυπηρέτησης του ευρύτερου καλού της πόλης, και όχι των όποιων αλλότριων συμφερόντων».

Πηγή: ΚΥΠΕ