Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ενημέρωσε τον Ταγίπ Ερντογάν ότι οι συνομιλίες του στην Μόσχα ήταν θετικές, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος. Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη πως ο Σόρος της Τουρκίας (εννοεί τον Οσμάν Καβάλα) θα πληρώσει το τίμημα επειδή ήταν συντονιστής των διαδηλώσεων Γκεζί.

Σε δηλώσεις του πριν αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η επίσκεψή του εκφράζει την κοινή βούληση των δύο χωρών να ξεκινήσουν μια νέα εποχή.  «Περίπου 40 χιλιάδες πολίτες μας ζουν στη Σαουδική Αραβία. Συνεισφέρουν στην οικονομία της Σαουδικής Αραβίας με τις επιχειρήσεις τους. Θα κάνουμε μια προσπάθεια να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή αυξάνοντας τις πολιτικές, στρατιωτικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ μας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις θα είναι επίσης στην ατζέντα μας. Ο διάλογος και η συνεργασία είναι απαραίτητες για τη σταθερότητα της περιοχής σε αυτήν την περίοδο που οι απειλές γίνονται πιο περίπλοκες». 

Για το ενημερωτικό τηλεφώνημα του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προς τον ίδιο σχετικά με τις επαφές του στην Μόσχα, ο κ. Ερντογάν είπε πως ο ΓΓ του ΟΗΕ τον ενημέρωσε ότι οι συνομιλίες ήταν θετικές. Αργότερα κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πούτιν, και εκείνος του εξέφρασε την ίδια άποψη.

Για την δήλωση του Βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Οζγκιούρ Οζέλ ότι «ο Ερντογάν θα καταδικαστεί από την ιστορία», ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι δικηγόροι του θα υποβάλουν μήνυση για ηθική αποζημίωση. «Είναι δυνατόν ή όχι να προσβάλεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας; Σημαίνει ότι δεν έμαθε το μάθημά του. Οι δικηγόροι μας θα υποβάλουν μήνυση για ηθική αποζημίωση», ανέφερε.

Για τον Οσμάν Καβάλα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δεν υπάρχει πλέον διαδικασία για το ΕΔΑΔ, υποστηρίζοντας ότι ο Οσμάν Καβάλα έχει καταδικαστεί. «Από τη στιγμή  που καταδικάστηκε, αυτό το θέμα δεν έχει καμία σχέση με το ΕΔΑΔ. Πρόκειται για ισόβια κάθειρξη», ανέφεε. Όλοι, πρόσθεσε, ντόπιοι είτε ξένοι, πρέπει να σεβαστούν αυτήν την απόφαση. «Μήπως οι άλλες χώρες έχουν νόμους κι εμείς δεν έχουμε; Ένας Σόρος που είναι στην Τουρκία, ο οποίος περιφρονεί το κράτος επειδή είναι ο συντονιστής των εκδηλώσεων Γκεζί, θα πληρώσει το τίμημα για αυτό», ανέφερε.