Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, στην εκπομπή  «Όταν η εβδομάδα τελειώνει» στο κανάλι 6, τόνισε ότι η πόλη χθες βράδυ βρισκόταν σε καθεστώς πολιορκίας, κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα αντιμετώπισης και σημείωσε ότι αν αυτά δεν παρθούν θα οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι ο Δήμος ενημέρωσε εγκαίρως την αστυνομία με ότι πληροφορίες είχε διευκρινίζοντας ότι δεν είναι σε θέση ο δήμος να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα.

Είπε πως η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει ενώ όσων αφορά τις ζημιές είπε πως ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες.

—————————————————————————

Ο Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος επισκέφθηκε το βράδυ την περιοχή του μόλου, όπου καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες ζημιές σε υποστατικά και οχήματα, αναφέρει πως  «είναι παντελώς ανεπίτρεπτο μια σύγχρονη πόλη να τίθεται σε καθεστώς πολιορκίας, να προκαλούνται χιλιάδων ευρώ ζημιές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες και να κινδυνεύουν να χαθούν ανθρώπινες ζωές».

« Οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους οφείλουν να προστατεύσουν τη δημόσια ασφάλεια και τάξη, τις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες με τρόπο δυναμικό και αποτελεσματικό, τόσο σε προληπτικό όσο και σε κατασταλτικό επίπεδο», προσθέτει.

Επιπρόσθετα, σημειώνει ότι «αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα, η κατάσταση θα καταστεί ανεξέλεγκτη με επικίνδυνες και ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή» και διαμηνύει πως «αυτό, ως κοινωνία, δεν πρέπει να το επιτρέψουμε ποτέ».

Για τα επεισόδια αναμένεται νέα επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία, ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα όσα διαδραματίστηκαν ψες απασχόλησαν σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, στην ΑΔΕ Λεμεσού, όπου μετέβη εσπευσμένα.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέα Κεττή, πυροσβεστικά οχήματα κλήθηκαν για κατάσβεση φωτιάς σε αυτοκίνητο στην οδό Σπύρου Αραούζου, ενώ ζημιές από φωτιά υπέστησαν υαλοπίνακες εισόδου και το εσωτερικό δυο καταστημάτων στην διασταύρωση των οδών Ανεξαρτησίας και Σπύρου Αραούζου. 

Επιπρόσθετα, ζημιές προκλήθηκαν από πυρκαγιά σε ηλεκτρικό πάνελ φώτων τροχαίας στην οδό Αγίας Ζώνης με Θεσσαλονίκης και σε μεγάλο πλαστικό σκυβαλοδοχείο στην οδό Ανεξαρτησίας, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, προκαλώντας παράλληλα ζημιές στη βιτρίνα καταστήματος.

 

πηγή Κανάλι 6 – ΚΥΠΕ

φωτο Lemesos blog