Προθυμία να υπηρετήσει την Εκκλησία από τη θέση του αρχιεπισκόπου εφόσον εκλεγεί εξέφρασε ο Μητροπολίτης Αθανάσιος, προσθέτοντας πως αν δεν επιλεγεί θα το αποδεχθεί και θα συνεχίσει το έργο που επιτελεί στη Μητρόπολη Λεμεσού.

Μιλώντας στην πρωϊνη ενημερωτική εκπομπή στο Κανάλι 6, ο Μητροπολίτης Λεμεσού τόνισε ότι ο αρχιεπίσκοπος μπορεί να έχει τις απόψεις του, αλλά δεν πρέπει να παρεμβαίνει κατά τρόπο που να διχάζει και να δημιουργεί προβληματα στην πολιτική σκηνή, η ακόμη και για το εθνικό θέμα.

Για το αυτοκέφαλο της Ουκρανικής Εκκλησίας ο Λεμεσού Αθανάσιος ξεκαθάρισε ότι αποδέχεται την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, ενώ καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προσθέτοντας πως τα εγκλήματα που διαπράτονται στη διάρκεια της σύγκρουσης είναι εγκλήματα πολέμου.

Για τα οικονομικά της εκκλησίας ο Μητροπολίτης Αθανάσιος τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, που πρέπει να τυγχάνει διαχείρισης με διαφάνεια, από καλούς συμβούλους και δεν είναι ανάγκη ο Αρχιεπίσκοπος να ασχολείται όλη μέρα με αυτά.

Για  θέμα της επιλογής του Υπουργού Παιδείας ο Μητροπολίτης Λεμεσού είπε πως είναι θέμα της πολιτείας και ο ίδιος σε περίπτωση εκλογής του δεν επιθυμεί να έχει οποιαδήποτε παρέμβαση σε αυτό.