Στην σημερινή  έναρξη της άτυπης συνάντησης 5+1 στη Γενεύη και στις επαφές του κ. Γκουτέρες, αναφέρθηκε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Φερχάν Χακ.
 
«Όπως γνωρίζετε, ο Γενικός Γραμματέας αποφάσισε να διοργανώσει αυτήν τη συνάντηση μετά τις διαβουλεύσεις που διεξήχθησαν τους τελευταίους μήνες για λογαριασμό του από βοηθό ΓΓ Jane Holl Lute», είπε ο κ. Χαμ, σημειώνοντας ότι λίγο νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με την τουρκοκυπριακή αντιπροσωπεία και επρόκειτο να ξεκινήσει και μια με την ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία.

Αναφέρθηκε επίσης στη δεξίωση που ο Αντόνιο Γκουτέρες επρόκειτο να παραθέσει για τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών.
 
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το πρόγραμμα της Τετάρτης, με την ολομέλεια της συνάντησης και τις διμερείς συναντήσεις του κ. Γκουτέρες με κάθε μία από τις πέντε αντιπροσωπείες και το δείπνο.

«Αναμένονται περισσότερες συναντήσεις την Πέμπτη, για τις οποίες θα δώσουμε λεπτομέρειες αργότερα», ανέφερε ο κ. Χακ, προσθέτοντας ότι «σκοπός της συνάντησης είναι να προσδιορίσει αν υπάρχει κοινό έδαφος για να διαπραγματευθούν τα μέρη μία διαρκή λύση του κυπριακού προβλήματος εντός προβλεπτού ορίζοντα».

Πηγή: ΚΥΠΕ