Ο Ντίνος Μιχαηλίδης με δηλώσεις του γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από την προεδρία της ΚΟΕ και πως στηρίζει την υποψηφιότητα του Κρις Τριανταφυλλίδη για τις επερχόμενες εκλογές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Μιχαηλίδης:

Ενόψει της λήξης της θητείας μου και των επικείμενων εκλογών στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) ανακοινώνω ότι, έχω αποφασίσει να μην διεκδικήσω επανεκλογή μου στη θέση του Προέδρου της ΚΟΕ, υλοποιώντας την προ τετραετίας δέσμευση μου για μία θητεία ως πρόεδρος της ΚΟΕ με σκοπό να τη βοηθήσω να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετώπιζε.

Τον απολογισμό του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ επί προεδρίας μου για την τετραετία 2016-2020, θα τον παρουσιάσω με τον ενδεδειγμένο τρόπο κατά τον ενδεδειγμένο χρόνο και βεβαίως θα δημοσιοποιηθεί.

Αποτελεί επιθυμία μου και αισθάνομαι και την ευθύνη να υπάρξει συνέχιση εις τη προεδρία της ΚΟΕ από πρόσωπο το οποίο να έχει γαλουχηθεί εις το τομέα του Κυπριακού Αθλητισμού, που διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες, και ταυτόχρονα που έχει, τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου, τη δυνατότητα να προωθήσει τη ΚΟΕ εις το επόμενο επίπεδο.

Με βάση το σκεπτικό αυτό βολιδοσκόπησα τον αγαπητό μου φίλο Χρίστο Μ. Τριανταφυλλίδη για τη προθυμία του να εμπλακεί εις το Ολυμπιακό Κίνημα. Είναι με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που ο κος Τριανταφυλλίδης, παρά το βεβαρημένο του πρόγραμμα ανταποκρίθηκε θετικά για να υπηρετήσει τη ΚΟΕ από τη θέση του Προέδρου της, για περίοδο μίας θητείας. 

Δηλώνω τη πλήρη στήριξή μου στην υποψηφιότητα του κου Χρίστου Μ. Τριανταφυλλίδη ο οποίος υπηρέτησε το Κυπριακό Αθλητισμό για δεκαετίες και καλώ όλους να σταθούν δίπλα του για την επόμενη τετραετία. 

Ο κ. Τριανταφυλλίδης διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο χώρο του Κυπριακού και Διεθνή Αθλητισμού, έχοντας υπηρετήσει όλες τις κορυφαίες διοικητικές θέσεις του Κυπριακού Αθλητισμού, ως μέλος του Δ.Σ. του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, ως Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και ως Πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ. Είναι ο μοναδικός εις τη Κύπρο που έχει υπηρετήσει από το ανώτατο αξίωμα του Σωματειακού, του Ομοσπονδιακού και του Κρατικού Αθλητισμού. Ως νομικός δε υπηρέτησε στα Ανώτατα Δικαστικά Όργανα της FIFA και της UEFA.

Προσωπικά, ως μέλος της προπονητικής ομάδας του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ τη δεκαετία του ’80 και ’90, έχω ζήσει από πρώτο χέρι τη προεδρία Χρίστου Μ. Τριανταφυλλίδη και επομένως είμαι βέβαιος πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η εκλογή του στη θέση του Προέδρου της ΚΟΕ θα αποτελέσει εγγύηση περαιτέρω εμπλουτισμού του αξιόλογου έργου που επιτελεί η ΚΟΕ.

Από την πλευρά μου, με το πέρας της θητείας μου, υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω πάντοτε να βρίσκομαι δίπλα στην ΚΟΕ, υπηρετώντας τον Ολυμπισμό, όπως έχω πράξει ανιδιοτελώς για πέντε και πλέον δεκαετίες.

Με εκτίμηση,

Ντίνος Μιχαηλίδης