Οι δημοσκοπήσεις δεν εκλέγουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέχρι την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες όλα μπορούν να συμβούν, τόνισε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία», ο υποψήφιος για την Προεδρία Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας πως για αυτό τονίζει στους συνεργάτες του ότι πρέπει να εργαστούν μέχρι τέλους για να διασφαλιστεί η νίκη στις εκλογές.

Αναφορικά με τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξει τους Υπουργούς σε περίπτωση εκλογής του, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι θα το πράξει με βάση τη δυνατότητα τους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του χαρτοφυλακίου και να ανταποκριθούν στις μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν.

Πρόσθεσε πως η προσέγγιση του είναι προς την κατεύθυνση των τεχνοκρατών που έχουν και μία πολιτική χροιά και πως θα μιλήσει με τα κόμματα που τον υποστηρίζουν, όμως οι αποφάσεις θα ληφθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ανήγγειλε παράλληλα την πρόθεση του για τη δημιουργία Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Τόνισε πως θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στην υλοποίηση των πολύ καλών αποφάσεων που λαμβάνονται και πως προτίθεται να δημιουργήσει ομάδα στο Προεδρικό, που θα ασχολείται αποκλειστικά με την υλοποίηση των αποφάσεων.

Ανήγγειλε δε πως θα προχωρήσει και στη σύσταση ομάδας νέων στο Προεδρικό, που θα καλούνται να δίνουν τις απόψεις τους πριν την υλοποίηση αποφάσεων.